Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /opt/www/webhosting/coupe/web/www.avtoin.com/includes/mysql.inc.php on line 3
Avto in | slovenska avtomobilistična spletna revija

Avtoplin dostopen Ĺľe na 80 Petrolovih bencinskih servisih v Sloveniji

04.02.2016 :: Novice   

   

   

   

DruĹľba Petrol je v zadnjem obdobju odprla še pet novih prodajnih mest z avtoplinom in s tem na slovenskem trĹľišĂ¨u razširila svojo maloprodajno mreĹľo bencinskih servisov, kjer je mogoèe natoèiti avtoplin, na 80. Avtoplin je po novem mogoèe dobiti na Ĺľe skupaj 181 Petrolovih bencinskih servisih doma in v širši regiji. Avtoplin je tako na slovenskem trgu trenutno najboljša alternativa klasiènim gorivom, saj je skoraj polovico cenejši od bencina.

Skupno število bencinskih servisov, ki imajo v svoji ponudbi avtoplin, se je z bencinskimi servisi BS Slovenske Konjice, BS Lenart, BS Ĺ˝alec, BS Maribor – AC Vzhod in BS Maribor – Na Poljanah povzpelo na številko 80. Prodajna mreĹľa se bo širila tudi v prihodnje. Z uvedbo avtoplina je Petrol razširil ponudbo pogonskih goriv in s tem postavil temelje za zniĹľevanje emisij v okolje, saj plin sodi med okolju prijazna goriva.

Avtoplin je utekoèinjen naftni plin (UNP), mešanica butana in propana, prilagojena za uporabo v vozilih. Z njegovo uporabo se stroški za nakup goriva skoraj prepolovijo, saj razlika med ceno avtoplina in 95-oktanskega motornega bencina trenutno znaša skoraj 56 centov na liter. Avtoplin je tako na slovenskem trgu trenutno najboljša alternativa klasiènim gorivom, saj je skoraj polovico cenejši od bencina. Vozniki lahko avtoplin v okviru posebne ponudbe na BS Litijska cesta 31 v Ljubljani in na BS Primskovo na Cesti Staneta Ĺ˝agarja 56 v Kranju kupujejo to gorivo za samo 0,51 evra na liter.

Poleg znatnega zniĹľanja stroškov goriva, uporaba avtoplina za uporabnika prinaša še druge prednosti:

 

DruĹľba Petrol v partnerskem sodelovanju z italijanskim proizvajalcem plinskih sistemov Lovato, ponuja storitev predelave vozil na plin. Paketna ponudba je najugodnejša glede na razmerje med kakovostjo sistema, vgradnje in cene ter posebne akcijske ponudbe. V mehaniènih delavnicah TipStop Vianor vgrajujejo odliène plinske sisteme z veè kot 50-letno tradicijo in vrhunskim razvojem.

 

Veè o uporabi avtoplina in seznam bencinskih servisov z avtoplinom je na voljo na spletnem naslovu www.petrol.si/avtoplin.


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5/sessions) in Unknown on line 0