Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /opt/www/webhosting/coupe/web/www.avtoin.com/includes/mysql.inc.php on line 3
Avto in | slovenska avtomobilistična spletna revija

Novi BMW serije 4

18.01.2017 :: Predstavitve   

   

   

   

   

   

 

Vozilo BMW serije 4, ki je samo po sebi obdarjeno s posebej estetskim videzom in dinamiènim duhom, izstopa s svojim nadpovpreèno moènim in elegantnim pridihom Ĺľe vse od svojega vstopa na trg. Skupna prodaja skoraj 400.000 vozil po vsem svetu (do konca leta 2016) prièa o izjemni privlaènosti vozila BMW serije 4, katerega zgodba se je zaèela leta 2013 s prihodom vozila BMW serije 4 Coupé. Naslednje leto sta se mu pridruĹľili še vozili BMW serije 4 Cabrio in BMW serije 4 Gran Coupé in s tem ustvarila popolno modelno druĹľino vozil.

Avtomobili so izdelani v Münchnu (BMW serije 4 Coupé), Regensburgu (BMW serije 4 Cabrio) in Dingolfingu (BMW serije 4 Gran Coupé). Novi modeli vozil BMW serije 4 pišejo naslednje poglavje v zgodbi o uspehu s še veèjo eleganco in prenovljeno tehnologijo vzmetenja.

Poudarjen športni znaèaj.

Prenovljeni LED Ĺľarometi so prevzeli mesto odhajajoèim ksenonskim pri obstojeèih modelih. In vsi modeli vozil te modelne razlièice so opremljeni s sprednjimi LED meglenkami v okviru osnovne opreme. LED zadnje luèi, ki so zdaj prviè namešĂ¨ene na vozilu BMW serije 4, dajejo Ĺľe tako moènemu videzu avtomobila še dodaten pridih športnosti. Spremenjene odprtine za zrak, aplikacije, znaèilne za izvedbo opreme, in nov zadnji odbijaè dodajajo vozilu še dodatne presenetljive detajle. V notranjosti vozila novi galvanizirani detajli, kromirane aplikacije in sredinska konzola v èrni barvi z visokim sijajem, poudarjajo ekskluziven obèutek visoke kakovosti. Naslednji vizualni poudarek je dvojni šiv na instrumentni plošĂ¨i, medtem ko tri nove barve oblazinjenja skupaj s tremi novimi notranjimi okrasnimi oblogami, zagotavljajo še veèjo izbiro, ko gre za personalizacijo oblike notranjosti. Dve novi barvi zunanjosti Snapper Rocks Blue in Sunset Orange sta na voljo izkljuèno za nove modele vozil BMW serije 4, prav tako pa je na voljo tudi nova oblika platišĂ¨, ki je znaèilna za model vozila, in sicer za izvedbe opreme Advantage, Sport Line, Luxury Line in paket M Sport. Obilo opcij dodatne opreme omogoèa veliko moĹľnosti za prilagajanje avtomobila posameznim okusom.

 

Prenovljena tehnologija podvozja.

Novi vozili BMW serije 4 Coupé in BMW serije 4 Gran Coupé sta opremljeni s tršo nastavitvijo vzmetenja, zaradi èesar omogoèata še bolj športno upravljanje vozila brez izgub pri udobju voĹľnje. Izboljšana je tako preèna kot vzdolĹľna dinamika, ne glede na obremenitev v vozilu. To ne velja zgolj za vzmetenje v okviru osnovne opreme, temveè tudi za vzmetenje v paketu M Sport in prilagodljivo vzmetenje. Vsi novi modeli vozil BMW serije 4 se lahko zdaj pohvalijo s še veèjo stabilnostjo pri voĹľnji naravnost in bolj odzivnim krmiljenjem. Visoko zmogljive pnevmatike za višje obremenitve so na voljo v okviru tovarniško vgrajene opreme za vse modele vozil od BMW 430d in BMW 430i navzgor.

31 modelnih in pogonskih razlièic.

Vsi bencinski motorji in štirivaljne dizelske enote, ki so vgrajeni v novem vozilu BMW serije 4, izhajajo iz najnovejše druĹľine motorjev BMW EfficientDynamics in so opremljeni s tehnologijo BMW TwinPower Turbo. Za vse nove modele vozil BMW serije 4 so na voljo trije bencinski motorji (BMW 420i, BMW 430i in BMW 440i) ter trije dizelski motorji (BMW 420d, BMW 430d in BMW 435d xDrive). Izhodna moè modelov vozil BMW serije 4 z bencinskim motorjem se giblje od 135 kW/184 KM v vozilu BMW 420i, pa vse do 240 kW/326 KM v vozilu BMW 440i (kombinirana poraba goriva: 7,9–5,5 l/100 km [35,8–51,4 mpg imp]; kombinirane emisije CO2: 185–127 g/km). Ko gre za dizelske razlièice motorjev, razpon izhodne moèi sega od 140 kW/190 KM v vozilu BMW 420d, pa vse do 230 kW/313 KM v vozilu BMW 435d xDrive (kombinirana poraba goriva: 5,9–4,0 l/100 km [47,9–70,6 mpg imp]; kombinirane emisije CO2: 155–106 g/km). Vozilo BMW 4 serije Gran Coupé je na voljo z dodatno dizelsko razlièico motorja – BMW 418d z izhodno moèjo 110 kW/150 KM (kombinirana poraba goriva: 4,5–4,1 l/100 km [62,8–68,9 mpg imp]; kombinirane emisije CO2: 118–107 g/km). Skupno dvanajst modelnih razlièic je na voljo z moĹľnostjo BMW xDrive, medtem ko je vozilo BMW 435d xDrive v okviru osnovne opreme opremljeno z inteligentnim štirikolesnim pogonom – v vseh modelnih razlièicah (Coupé, Gran Coupé in Cabrio).

 

Novi zasloni za navigacijo in instrumente. Navigacijski sistem Professional v okviru dodatne opreme za novo vozilo BMW serije 4 ima zdaj vmesnik z velikimi upravljalnimi plošĂ¨icami, ki jih je še bolj enostavno uporabljati. Upravljalne plošĂ¨ice se lahko nastavijo po Ĺľelji uporabnika in prikazujejo stalno posodobljeno razlièico povezane vsebine menijev, kar uporabnikom omogoèi še bolj intuitivno upravljanje. Vozilo BMW serije 4 je lahko v okviru dodatne opreme opremljeno tudi z multifunkcijskim instrumentnim zaslonom, ki vozniku omogoèa moĹľnost izbire razliènih moĹľnosti vizualizacije za vse zaslone, odvisno od izbranega naèina voĹľnje. Moènejša oblika tudi za vozilo BMW M4. Vozili BMW M4 Coupé in BMW M4 Cabrio sta zdaj Ĺľe v okviru osnovne opreme opremljeni s prilagodljivimi LED Ĺľarometi. In novo oblikovane LED zadnje luèi ponovno osveĹľijo videz vozila ter poudarjajo njegovo tehnièno privlaènost. Obenem je najbolj športna razlièica vozil BMW serije 4 opremljena s številnimi oblikovnimi podrobnostmi, ki podarjajo kabini vozila še bolj prefinjen pridih. Oba modela vozila BMW M4 pa prav tako vsebujeta posodobljeno razlièico navigacijskega sistema Professional in druge funkcije ConnectedDrive.