Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /opt/www/webhosting/coupe/web/www.avtoin.com/includes/mysql.inc.php on line 3
Avto in | slovenska avtomobilistična spletna revija

BMW Concept serije 8

25.05.2017 :: Predstavitve   

   

   

   

   

   

   

   

   
Več slik ...

BMW Group bo na letošnjem dogodku Concorso d’Eleganza Villa d’Este razkril vozilo BMW Concept serije 8, ki uteleša bistvo današnjega kupeja BMW v fascinantni oblikovalski študiji. Avtomobilska študija bo sluĹľila kot naznanilo prihajajoèega modela BMW serije 8 Coupé. Vozilo bo prišlo na trg v letu 2018, kot del najveèje modelske ofenzive v zgodovini podjetja. BMW Group, ki si v okviru strategije NUMBER ONE > NEXT prizadeva poveèati prodajo in prihodke v luksuznem segmentu, vidi v BMW serije 8 Coupé pomembnega igralca pri doseganju zastavljenega cilja. “Številka 8 je pri BMW vedno predstavljala vrhunec športne zmogljivosti in ekskluzivnosti,” je pojasnil Harald Krüger, predsednik upravnega odbora BMW AG. “Prihajajoèi BMW serije 8 Coupé bo potrdil tesno vez med ostro dinamiko in modernim luksuzom. To bo naslednji model v okviru širitve naše ponudbe luksuznih vozil, ki bo dvignil standarde kupejev v tem segmentu. V procesu bomo še okrepili svoj vodilni poloĹľaj v luksuznem razredu.”

Vozilo BMW Concept serije 8 razkriva številne novosti, ki prihajajo. “BMW Concept serije 8 je naše dojemanje polnokrvnega, luksuznega voznega stroja,” pravi Adrian van Hooydonk, višji podpredsednik in direktor oddelka oblikovanja pri BMW Group. “To je luksuzno športno vozilo, ki uteleša popolno dinamiko in moderen luksuz kot nobeno drugo vozilo. Zame je èisto avtomobilsko navdušenje«.

 

Zunanjost spaja preteklost s prihodnostjo.

»Oblika novega BMW Concept serije 8 ponuja sveĹľo interpretacijo ikonskih oblikovnih poudarkov BMW,” dodaja Hooydonk. “Prav tako pa kaĹľe nov pristop uporabe oblik, ki se jasno odraĹľa prek površin vozila. PešĂ¨ica ostrih linij oznaèuje èiste površine, medtem ko so volumni vozila moèno izklesani. Ti elementi skupaj tvorijo silovit izraz in oblikujejo model, ki prekipeva od znaèaja.«

Bok vozila: razseĹľne površine v športnem obrisu.

Silhueta vozila BMW Concept serije 8 sega nizko in suvereno nad cesto. Vzajemno delovanje dolgega pokrova motorja in tekoèe strešne linije daje boku dinamièen èar, medtem ko navzgor usmerjen zadnji rob koncepta posreduje oster zakljuèek na zadku in izpostavlja nadaljnji športni poudarek.

Znotraj silhuete vozila pritegne pozornost osveĹľujoèe èista in obenem dramatièna razporeditev površin ter oblik in ustvarja sveĹľ, moderen videz. Ostre linije, ki potekajo prek napetih volumnov, predstavljajo vizualno obljubo odloènega, dinamiènega voznega doĹľivetja.

Pogled podrobnosti razkrije dve izrazito oblikovani znaèajski èrti, ki doloèata mejo površini, ki se zdi, kot da jo oblikuje zrak, ki piha iz boènih prezraèevalnih reĹľ. Pogled se nato usmeri nazaj na izrazito eleganco nad zadnjima kolesoma. Bok kot celota pritegne pozornost novega vidika strokovnega znanja BMW pri izpeljevanju površin, kjer spretno oblikovane linije in tekoèi poudarki lepo izpostavljajo atletske obrise vozila BMW Concept serije 8. Ekskluzivno razvit lak zunanjosti v barvi Barcelona Grey Liquid – sivkasto modra z zelo sijoèimi pigmenti – doseĹľe optimalen uèinek površin. Velika (21-palèna) lahka aluminijasta platišĂ¨a imajo športno in ekskluzivno obliko veèih preèk z aerodinamiènimi elementi, kar ustvarja vizualno globino in daje piko na i privlaènemu videzu vozila pri pogledu s strani.

 

Sprednji del: športen, nizek in vizualno izrazit.

Velika dvojna ledvièka, ozka dvojna Ĺľarometa in velike vstopne odprtine za zrak tvorijo izrazito športno grafiko sprednjega dela vozila. Klasièen vzorec BMW dobi sveĹľo interpretacijo in popelje oblikovni jezik podjetja v drugo smer. Na primer: obe ledvièki sta namešĂ¨eni zelo nizko nad cesto, medtem ko se široko raztezata prek sprednjega dela. Po zgledu kupejev BMW iz preteklih let, sta ledvièki zdruĹľeni z neprekinjenim okvirjem, ki tvori en velik element. Rešetka se širi in razteza navzdol, kar poudarja dinamièen znaèaj vozila BMW Concept serije 8. Skupaj s super ozkima laserskima Ĺľarometoma in šesterokotno interpretacijo “dvojne okrogle” zasnove daje sprednjemu delu popolnoma osredotoèen videz.

Veliki stranski odprtini za zrak v podaljšanem sprednjem odbijaèu krepita široko, športno drĹľo vozila na cesti in obljubljata èisto dinamièno doĹľivetje. Element iz karbonskih vlaken med njima pa poudarja športen znaèaj vozila z visoko zmogljivostjo.

 

Zadek: energièen in moderen.

Tudi na zadnjem delu vozila BMW Concept serije 8 prevladujejo èustvene površine, ki ustvarijo nizek in izklesan zadek z uèinkom, ki na najboljši naèin poudari širino vozila. Zadek je zaznamovan z vzajemnim delovanjem volumnov in linij, ki se širijo iz bokov in oblikujejo zadnji del vozila. Moèna zunanja dela pokrovov koles kaĹľeta na dinamiène ambicije in oglašujeta pogon na zadnji kolesni par. ZoĹľenje potniške celice in široka koloteèina vozila pa poudarjata moèno intenzivnost tega dela.

Ozki, raztegnjeni enoti zadnjih luèi, ki se širita globoko v bok vozila, ustvarita vez med bokom in zadkom. Enoti luèi, ki sta na voljo v znaèilni obliki èrke L, poudarjata širino vozila in njegovo mišièasto drĹľo na cesti, medtem ko njuna podolgovata oblika daje zadku ultra športen in moderen pridih.

Stilsko oblikovan karbonski difuzor temne barve v spodnjem delu podaljšanega zadnjega odbijaèa daje grafiki zadka dodatno lahkotnost in še bolj športen obèutek, medtem ko velika trapezoidna zakljuèka izpušnih cevi èudovito zaokroĹľujeta zadnji del in kaĹľeta na dinamièno vozno doĹľivetje, ki sledi.

 

Notranjost: èustveno bogata mešanica dinamike in luksuza.

Notranjost se osredotoèa na bistvo: nalogo voĹľnje. Ko se voznik usede za volan, ga objame prilegajoè se ambient, znaèilen za športne avtomobile. Površine in linije teĹľijo naprej in poudarjajo dinamièno vozno doĹľivetje. RazvršĂ¨anje funkcij v nadzorne enote, npr. na sredinski konzoli in vratih, daje notranjosti jasno grafièno strukturo.

 

Med izstopajoèimi oblikovnimi elementi v notranjosti sta gotovo tekoè prehod od instrumentne plošĂ¨e k vratom in poseben športen obèutek. Ta vtis se takoj nato okrepi z brezhibno povezavo med sredinsko konzolo in instrumentno plošĂ¨o, ki skupaj tvorita središĂ¨e notranjosti. Visoka sredinska konzola in nizka vizualna osredotoèenost instrumentne plošĂ¨e posredujeta nadaljnji poudarek pri udobnem in športnem obèutenju prostora.

 

Notranjosti vozila BMW Concept serije 8 aktivno raziskuje kontraste med èustvom in inĹľenirstvom, dinamiènim slogom in luksuzom; njena oblika odraĹľa izjemno športnost, medtem ko skrbno izbrani materiali prièajo o ekskluzivnosti in najvišji kakovosti. Na primer, vse voznikove stiène toèke z vozilom prekipevajo od športnega znaèaja. Ekskluzivni športni sedeĹľi imajo ozko obliko, lupina iz karbonskih vlaken jim zagotavlja odlièno osnovno strukturo, oblazinjenje iz najboljšega usnja pa jih spremeni v popolno mesto za sedenje. Volan nadaljuje športen vtis s podobnimi potezami, kot so roèno polirani aluminijasti kraki in rdeèe eloksirana prestavna vzvoda, ki priklièeta v spomin dirkališĂ¨e. Kontrast aluminija in temnega usnja na površinah poudarja prestiĹľen obèutek športnost v razliènih podrobnostih. Usnje Merino v barvah Dark Brown in Fjord White daje notranjosti zelo kakovosten ambient. Površine iz karbonskih vlaken in roèno poliranega aluminija pa ustavijo namerne kontraste ter s tem odraĹľajo športen in tehnièen obèutek. Dovršena prestavna roèica in upravljalnik iDrive iz kristalèkov Swarovski v videzu poldragega kamna sivkaste barve, pa vnašata v notranjost še nekaj modernega in elegantnega sloga.

 

Naznanilo prihajajoèih novosti.

Vozilo BMW Concept serije 8 predstavlja napoved modela, ki ga bo BMW v zelo podobni obliki predstavil javnosti v prihajajoèem letu. BMW serije 8 Coupé bo temeljil na uspešni tradiciji izdelovanja luksuznih športnih avtomobilov premijske bavarske znamke, ki bo svoji obstojeèi ponudbi luksuznih vozil dodala še en zelo razburljiv model – pravo sanjsko vozilo BMW serije 8 Coupé bo zdruĹľeval kot britev ostro dinamiko z modernim luksuzom ter postavil nova merila v segmentu luksuznih kupejev.


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5/sessions) in Unknown on line 0