AVTOIN - slovenska avtomobilistina spletna revija

Uporabnikom strani v pomo


Na zaetku, se zahvaljujemo vsem, ki obiskujete nao stran. V naslednjih nekaj stavkih Vas bomo seznanili z nao stranjo ter Vam pomagali, da boste hitreje prili do elenih informacij.

PRVA STRAN

Levo
Skrajno levo se nahaja meni, ki vas popelje do elenih rubrik. Za hiter skok na prvo stran kliknite izbiro zgoraj levo PRVA STRAN.

Desno
Na desni strani je moen vpis uporabnikov strani. Z registracijo pridobite zaenkrat le monost, da vas direktno obveamo, kaj se novega dogaja ali se bo dogajalo s stranjo. Hkrati, urednitvo s prijavo ugotovi, kaj uporabnike zanima in s tem se lahko bolj potrudimo z vsebino. Vse tako posredovani podatke bomo uporabili samo za notranjo uporabo.
Registriramo se tako, da v polja pod vpraanji odgovorimo s kratkimi odgovori. Ni obvezno, da izpolnite vse prazne prostore, zaeleno pa je, da izpolnite okvirek E-MAIL NASLOV, saj vas bomo le tako lahko obveali o novostih na strani.

Pod vpisom se nahaja iskalno okno. Z vpisom besede v okvirek in klikom na II, iskalnik ie po vseh lankih, ki se nahajajo na strani.

Sledi anketa, na katero odgovorite tako, da oznaite piko pred odgovorom in kliknete POLJI.

Na desni strani se e nahajajo povezave, do naih partnerjev. S klikom na OSTALI, pridete do strani, kjer so e povezave do ostalih web strani s katerimi izmenjujemo web naslove.

Sredina
Na sredini so povezave do najbolj sveih lankov na strani. Zgoraj levo so vstavljena obvestila o dogodkih. S klikom nanje se prikaejo podrobneje informacije.

Na desni strani pa je prostor namenjen za posterje (ozadja za namizje). S klikom na sliko, pridemo do podstrani, na kateri je e lahko ve slik z isto tematiko. Klik na sliko nam odpre sliko v originalni velikosti, najpogosteje 1600x1200 pik. S programi za obdelavo slik (Photo Shop) lahko sliko poljubno pomanjate tako, da vam najbolje ustreza za vae namizje ali za tiskanje.

V nadalje vanju so povezave do lankov in novic. Do njih pridete enostavno s klikom na naslov ali pa na besedico PREBERI na koncu spremnega besedila.

RUBRIKE

S klikom na levi strani v meniju odpremo doloeno rubriko, na primer NOVICE. Na levi se pokae najnoveje novice, katere pregledujemo enako kot na prvi strani. Na desni strani pa se pojavi arhiv. Po arhivu se gibljemo naprej ali nazaj s puicami na vrhu arhiva. S klikom na tevilko se direktno preslikamo na eleno podstran z arhivi.

LANEK

lanek je sestavljen iz besedila, slik in iz komentarjev.

S klikom na SLIKO se odpre novo okno, kjer se pokae ta ista slika v bolji loljivosti, ponavadi 800x600.

Na koncu lanka lahko novico ali lanek pokomentirate, torej oddate svojo mnenje ali kakno drugo opazko. Za dodajanje komentarja kliknete DODAJ KOMENTAR. Komentiranje je enostavno in za to ne potrebujete ve gesla. Vpiete svoje ime ali vzdevek in komentar. Nato kliknete POLJI.
Komentarja ne morete zbrisati ali spremeniti. Za kaj takega morate obvestiti urednitvo

Za podrobneje informacije nam piite na [email protected]