Novice

Mazda ponovno na vrhu poročila TÜV

 

 

Mazda je ponovno med zmagovalci za kakovost rabljenih avtomobilov. V letošnjem poročilu TÜV* o kakovosti rabljenih avtomobilov se Mazda2 z minimalnim zaostankom desetinke procenta nahaja na drugem mestu  med avtomobili starosti dveh do treh let. Ta uspeh potrjuje lanskoletni odlični rezultat in kakovost Mazdinih vozil.

 

Poročilo TÜV se objavlja enkrat letno v nemškem časopisu Auto Bild. Tokratno poročilo analizira več kot sedem milijonov tehničnih pregledov na  201. modelu avtomobilov vseh znamk. Žarometi, elektronika, zavorni sistem, podvozje, izpušni sistem so le nekateri od 160-ih podrobno testiranih kriterijev. Rezultati se ažurirajo in objavljajo vsako leto. Zaradi široke baze podatkov in množice različnih modelov, ki se testirajo, ima poročilo TÜV velik pomen za kupce automobilov v Evropi.

 

Letošnje poročilo izkazuje jasno tendenco: japonski in nemški avtomobili so absolutni prvaki v kakovosti. V razredu dve do tri leta starih avtomobilov se je znašla Mazda2 na odličnem drugem mestu s samo 2,1 odstotka napak. Za desetinko odstotka jo tokrat prekaša Toyota, sledita pa ji Porsche 911 in Ford Fusion. Takoj za njima pa je na petem mestu Mazda3 z izrazito nizkim odstotkom okvar.

 

"Odlična kakovost Mazdinih avtomobilov in servisnih storitev je ogrodje Mazdine znamke. Odlični rezultati poročila TÜV so še en dokaz uspešnosti take usmeritve,? je povedal Bogdan Žvanut, direktor Mazde Motor Slovenija.

 

*TÜV je nemška zveza za tehnično kontrolo vozil


Galerija: