Novice

Novi Ford Focus ST na testni stezi: test prototipa od Kalifornije do Nürburgring

? Razvojna pot športne različice Ford Focusa ST je že skoraj na koncu, saj inženirji prototip pod strogimi režimi intenzivno testirajo. 


? Novi 2,0-litrski EcoBoost motor v Focusu ST bo z 250 KM dosegal z impresivno ekonomično porabo goriva.

? Focus ST je prva globalna športna različica pri Fordu, ki bo na prodaj v prihodnjem letu.

V kolikor ste na svoji poti ali na avtocesti, srečali Ford Focusa z vpadljivo barvo, nizkim vzmetenjem, večjimi kolesi, z dvemi izpušnimi cevmi zadaj, vam lahko izdamo, da gre za testni prototip vrhunskega dirkalnika Ford Focusa ST, ki ga bomo predstavili prihodnje leto.

 

V Evropi in Severni Ameriki je Fordova RS in SVT inženirska ekipa sestavila floto 60 pred-proizvodnih avtomobilov, ki so bili izpostavljeni strogim testnim režimom in bodo razviti v vrhunski športni model, z odlično vozno dinamiko in še boljšo zmogljivostjo. Prototipi izhajajo iz osnove standardnega novega Focusa z že vključenimi elementi Focusa ST naslednje generacije. 

 

?Novi Focus ST že nestrpno pričakujejo po vsem svetu, kar je več kot dobrodošlo, saj je to naš prvi globalni športni avto,? je dejal Jost Capito, Fordov direktor za globalni razvoj športnih avtomobilov. ?Zaživel bo v skladu s Fordovo zapuščino o dostopnih, a izjemnih športnih različicah manjših avtomobilov, ki prinašajo veselje in zadovoljstvo dinamičnim voznikom vsak dan.?

 

?Prva razvojna faza je zaključena in sedaj uporabljamo nekatere zahtevne terene, ki smo jih poiskali v Evropi in Severni Ameriki, da nastavitve na avtomobilu potrdimo, izboljšamo in ustvarimo vrhunski športni model.?


Novi Focus ST bo opremljen z visoko zmogljivim novim 2,0-litrski motorjem Ford EcoBoost, z živahnimi 250 KM medtem, ko bo poraba goriva v primerjavi z zadnjo generacijo Focus ST-ja bistveno nižja.

 

?Primarni globalni cilj Forda je učinkovita ekonomična poraba goriva. V segmentu s športnimi modeli želimo postati vodilni, zato se trudimo ustvariti najboljšo kombinacijo visoke zmogljivosti in ekonomične porabe goriva že pri novem Focusu ST,? je dejal Matthias Tonn, glavni programski inženir za športne avtomobile pri Ford Evropa.

 

Pravkar smo zaključili fazo testiranja v zahtevnih hladnih vremenskih pogojih na severu Evrope, kot tudi zahtevne teste in vaje za izboljšanje učinkovitosti volana.

 

?Navdušencem v Severni Ameriki in Aziji, ki so nas spraševali, zakaj naši kompaktni športni modeli niso na voljo na njihovih trgih, pa sporočamo ? čakanja je skoraj konec! Novi Focus ST bo nudil povsem enako vznemirljivo izkušnjo pri vožnji povsod, kjer bo naprodaj,? je dodal Capito.

 

?Tako kot predhodni modeli ST in RS bo tudi novi Focus ST vrhunsko izpopolnjen z mukotrpnim nastavljanjem detaljnih nastavitev ob zavojih steze v Nürburgringu, na nemških avtocestah brez hitrostnih omejitev in na klasičnih britanskih podeželskih cestah,? je napovedal Capito.


Galerija: