Novice

RENAULT MEGANE R.S. TROPHY DOSEGEL ŠE EN NOV REKORD STEZE NÜRBURGRING

♦ S časom 8 minut in 8 sekund je Mégane R.S. Trophy, nova posebna serija modela Mégane Renault Sport, na sloviti stezi Nürburgring Nordschleife dosegel nov rekord v razredu serijskih avtomobilov s pogonom spredaj. Ta dosežek presega celo čase številnih veliko močnejših avtomobilov s pogonom zadaj.

♦ Renault Sport je športna znamka Renaulta, ki je tako spet dokazala, kaj zmoreta strokovnost in zanesenjaštvo znamke Renault. Današnji dosežek tudi dokazuje tehnološko odličnost Renaulta tako pri zasnove vozil kot tudi pri prenosu v avto-športu preverjenih tehničnih rešitev v serijske avtomobile, predvsem v prid in zadovoljstvo kupcev.

Podvig, ki je "skrajšal" slovito Nordschleife

Renault Sport je rekord za avtomobile s pogonom spredaj na Nordschleife prvič postavil 23. junija 2008. Takrat so z modelom Mégane R26.R dosegli čas 8 m 17 s in dokazali, da lahko s povsem serijskim avtomobilom s prednjim pogonom prekosijo številne modele prestižnih znamk in predelovalcev. Tri leta zatem je bil na vrsti novi Mégane R.S. Trophy, posebna omejena serija modela Mégane R.S., s katerim so 17. junija 2011 prejšnji rekord izboljšali za 9 sekund.

Današnji dosežek je plod optimizacije, ki so jo opravili inženirji Renault Sport in obsega povečano moč motorja (na 265 KM), dovršene nastavitve in izbiro novih pnevmatik. Nova posebna serija razkriva izjemen prirojeni potencial modela Mégane R.S., najnovejši dosežek pa dokazuje zmožnosti Renaulta, da izkušnje in strokovnost, ki jih je pridobil s sodelovanjem v avtomobilskem športu ? vključno s formulo 1 ? prenese tudi na svoje serijske avtomobile. Mégane R.S. Trophy je plod vsega, s čimer se odlikuje Renault Sport: kakovostne zasnove, skrbnih nastavitev podvozja, motorja in zavor ter zanesljivosti celote.

 

Zmogljivosti super-športnika? za veliko večji krog navdušencev

Čas, ki so ga na severni zanki Nürburgringa dosegli z Mégane R.S. Trophy, ga uvršča ob bok zelo prestižnih super-športnih avtomobilov. Mégane R.S Trophy naredi zmogljivosti na ravni izjemnih avtomobilov z močjo do 500 KM ali celo več. 

Laurent Hurgon, preskusno-razvojni voznik Renault Sport:

"Nordschleife je legendarna steza, ki je edinstvena tako po izjemni dolžini kot tudi po tehnični zahtevnosti, zato je bistveno drugačna od običajnih dirkališč. Njena raznolikost je izredna, saj obsega tako hitre in celo zelo hitre zavoje kot tudi zaporedno nanizane in počasne ovinke. Ovinki, kakršna sta na primer ?Karusell? in ?Pflanzgarten?, so za avtomobil in voznika izjemno zahtevni, vendar je Mégane R.S. Trophy tudi na teh brezkompromisnih odsekih zelo suveren in zaupanje vzbujajoč avtomobil. Zahvaljujoč diferencialu z delno zaporo sem iz neštetih ovinkov lahko pospeševal nadvse odločno in brez težav s podkrmarjenjem. Skrbno nastavljeno podvozje Cup, blažilniki in vzdržljive zavore, sedeža Recaro, moč motorja, ki znaša 195 kW, velik navor, ki je na voljo od 2.500 do 5.000 vrtljajev na minuto in pnevmatike Bridgestone RE 050A (235/35 R19) so mi omogočili, da sem temeljito občutil ves potencial avtomobila in ga tudi izkoristil, še zlasti ob vstopih in iztekih ovinkov. Mégane R.S. ima tudi zelo vzdržljive zavore. Vse našteto mi je omogočilo, da sem na tej stezi, ki od voznika vedno terja določeno mero ponižnosti, lahko dosegel tako dober čas."

RENAULT MÉGANE R.S. V AVTOMOBILSKEM ŠPORTU

Renault Mégane je v avtomobilskem športu navzoč v relijih in na dirkališčih. Mégane R.S. N4 je na mah prepoznaven že zaradi videza, gre pa za posebno različico za relije na asfaltu, ki je zaradi priznanih odlik podvozja in motorja idealna izbira za zasebna moštva in dirkače. Mégane R.S. N4 se tako že uveljavlja kot vzoren reli dirkalnik za asfaltna cestišča.

Cestno-hitrostnemu dirkanju namenjeni Mégane Trophy V6 ima vpadljivo nadgrajeno obliko, ki združuje dognano aerodinamiko in posebno eleganten videz, zaradi katerega je postal simbol tekmovalne serije "World Series by Renault". Za razred visoko zmogljivih dirkalnih različic osebnih avtomobilov postavlja nova merila, saj je zasnovan in razvit izključno za dirkanje. S šestvaljnim motorjem s 360 KM in ob teži 980 kg ta dirkalnik ponuja edinstveno razmerje med zmogljivostmi, dirkaškimi užitki in ceno.


Galerija: