Eksotika

MG XPower SV: Visoko zmogljivi Britanec!

 
MG sport&racing je najavil, da bo od sobote dalje možno na Otoku kupiti njihov visoko zmogljiv športni avto? MG xpower SV

Že osnovni model poganja 320 konjski 4,6 litrski osem-valjnik z valji postavljenimi v obliki ?rke V. Tako motoriziran xpower SV pospeši od ni? do 96 kilometrov na uro v 5,3 sekundah in doseže maksimalno hitrost okrog 265 km/h. Naslednje leto bo na voljo še čca SV-R, opremljena s samodejnim menjalnikom in čo čo. Temu pa bo sledil pravi dirkalnik s 765 (sedemsto petinšestdesetimi) konji. A to še ni vse, saj vam bodo mo?, na vašo zahtevo, še čli.Vse skupaj pa naj bi zadostovalo, da boste lahko drveli z ve? kot 320 kilometri na uro?.

Seveda je pogan na zadnji kolesni par! V osnovni verziji se bo nanj prenašal preko čega pet stopenjskega menjalnika in delno samozapornega diferenciala.

Notranjost je primerna športnemu duhu dirkalnika. Športni sedeži v kombinaciji usnja in alcantare. Usnje na vratih in armaturni ploš?i je tudi verjetno že skoraj samo po sebi umevno. Tisti, ki boste razmišljali o nakupu, pa se boste morali čti med šestimi čimi barvami! No, ?e boste izrecno hoteli, se bodo prilagajali tudi povsem vašim željam.

Še dimenzije: 4,48 v dolžino, 1,9 metra (brez ogledal) v širino in 1,32 v višino. Avto je postavljen na OZ-jeva platiš?a obuta v pnevmatike dimenzij 225/40 ZR18 spredaj in 265/40 ZR18 zadaj. Osi sta druga k drugi oddaljeni za 2,67 metra.

Ali je sploh še smiselno izgubljati besede?. Vaš bo, ?e imate na čnu ve? kot 26 milijonov tolarjev katerim boste najverjetneje morali prišteti še dajatve, ki jih bo pobrala država?. Eno je jasno: Britanci so spet pokazali nekaj zanimivega!
Po MG povzel Martin V.

Galerija: