Novice

Profil prehitrega britanskega voznika?

?eprav na naših cestah morda res hitrost čjejo predvsem mladi vozniki, podobno pa so do nedavnega menili tudi na Otoku, so zadnje raziskave, ki sta jih izvedla britanski avto klub RAC in revija Autocar, pokazale povsem drugo sliko.

Tčn britanski voznik kaznovan zaradi prehitre vožnje namre? izgleda takole:

- moški
- starost med 45 in 54 let
- vodilni delavec ali direktor
- živi na zahodu, Wales, Yorkshire ali v vzhodni Angliji
- je čn oz. živi v izven zakonski skupnosti in je č
- zaposlen za poln delovni ?as
- živi v gospodinjstvu, ki ima dva ali ve? avtomobilov

Očjno vozi:
- službeni avto
- BMW, citroen ali ford
- ta je bodisi kupe, roadster ali 4X4

Letno pa prevozi ve? kot 15000 milj.

Na drugi strani izgleda oseba, ki naredi najmanj prekrškov povezanih s prehitro vožnjo: starejša upokojena ženska, ki živi na Škotskem in vozi volvo.

Vemo pa kako je s statistikami, da jih lahko beremo tako ali č. Že samo dejstvo, da je med ?najhitrejšimi? veliko tistih, ki vozijo citroen, po drugi strani pa naj bi vozili kupe, roadster ali 4x4. Koliko teh vozil pa izdelajo pri citroenu? Skoraj podobno pa lahko zapišemo tudi za ford! Pomeni, da je vse skupaj lahko celo precej smešno, ?e to člo beremo in predvsem razumemo malo č kot so ga (čtno) avtorji. Nekaj pa je gotovo. Vozniki, ki prevozijo ve? kilometrov, so tudi črat kaznovani. To je nenazadnje tudi ena od ugotovitev analize. Vse skupaj pa je tudi rezultat tega, da je na Otoku vse ve? kamer, ki beležijo prehitre. In ?e se pelješ črat mimo si lahko tudi črat "slikan".

Martin V.