Novice

Slovenca zmagala na svetovnem golf turnirju Audi Quattro 2003

Zmagovalna para svetovnega finala pokala Audi quattro 2003 prihajata iz Slovenije in z Irske. Marko Štirn in Franci Bukovnik sta v Sun Cityju (Južnoafriška republika) v svoji skupini (A) zmagala z eno čo prednosti. V drugi skupini (B) sta dva para imela enak rezultat in sta morala odigrati dodatna polja. Tako je irska dvojica Tom Mulvihill in Grimes Eamon premagala Španca Juana Roberta Garcio in Francisca Javieja Martina. Poleg zmage v skupini A pa sta Bukovnik in Štirn osvojila še posebno nagrado - najboljša država je postala Slovenija!

"?udovito je zmagati na tem finalu," je povedal navdušeni Marko Štirn, ki vozi Audi A6. "Najbolje pa je, da sva dobila priložnost, na turnirju igrati na tem enkratnem igriš?u."

Letos je na čem svetovnem amaterskem turnirju sodelovalo ve? kot 75.000 igralcev golfa. Najboljši so bili povabljeni na svetovni finale v Južnafriški republiki, kjer sta jih čkala ?udoviti hotel Palace of the Lost City in eno najboljših in najtežjih igriš? na svetu, Gary Player Country Club Golf Course.

Na svetovnem finalu je tekmovalo 108 igralcev iz 32 držav.
Finalisti pokala Audi quattro so na ve? kot 7.000 metrov dolgem igriš?u in na izredni čni ? temperatura v senci je presegala 35 stopinj Celzija ? morali pokazati res čo igro.

Pokal Audi quattro je bil prvi? pripravljen leta 1991. Vsako ekipo sestavljata dva igralca, ki po čtku igre čo udarjata žogico. Na svetovnem finalu sodelujeta dve skupini, čni glede na hendikep. Uspešni turnir se bo nadaljeval naslednje leto. Svetovni finale pokala Audi quattro 2004 bo gostila Evropa.

Po člu Porsche Slovenija povzel Alpra

Galerija: