Novice

Nissan predstavil ekipo za rallye Dakar 2004

Nissan Rally Raid Team je čraj na tiskovni konferenci v Parizu predstavil celotno ekipo za rally Dakar 2004. Posadke, ki bodo tekmovale v kategoriji prototipov, so naslednje:

? Ari Vatanen (Finska), štirikratni prvak rallyja Dakar, bivši svetovni prvak v rallyju in zmagovalec svetovnega pokala v maratonskem rallyju. Spremljal ga bo sovoznik in rojak Juha Repo, ki bo prvi? tekmoval na rallyju Dakar.

? Colin McRae (Velika Britanija), bivši britanski in svetovni prvak v rallyju, ki bo prvi? sodeloval na rallyju Dakar. Sovoznica bo Švedinja Tina Thorner, ki bo na Dakarju tekmovala že ?etrti?.

? Giniel de Villiers (Južnoafriška Republika), zmagovalec letošnjega rallyja v Maroku in peti na lanskoletnem rallyju Dakar. Spremljal ga bo kolega Južčn Francois Jordaan, ki je njegov sovoznik že tri leta.

? Yves Loubet (Francija), zmagovalec rallyja faraonov in petkratni francoski prvak v rallyju. Njegov sovoznik bo izkušeni profesionalec Pascal Maimon, ki je bil lani peti na Dakarju z de Villiersom.

Štiri posadke v kategoriji prototipov bodo vozile novo čco vozila Nissan Pickup 2004. Vrsta sprememb na tem vozilu je čtno izboljšala tako njegovo čost kot tudi njegovo ergonomijo in zmogljivost.
Nissan Rally Raid Team bo vodil novi direktor ekipe Gilles Martineau, ki ima tudi sicer veliko izkušenj pri vodenju ekip. Kot direktor avtomoto športa je kar 12 let vodil ekipo Forda.

Rally Dakar je tako postal ena Nissanovih prednostnih usmeritev na ču avtomoto športa. Očtev za štiriletno sodelovanje na tovrstnih prireditvah je vodstvo sprejelo v letu 2002. S svojo udeležbo na teh pomembnih tekmovanjih bo Nissan v prvi vrsti lahko izkazal svojo strokovno usposobljenost in znanje, hkrati pa na ta čn v svetovnem merilu zagotovil uspešno promocijo svoje blagovne znamke.

Nissan press

Galerija: