Predelave

Carzone specials renault megane


Zčtki podjetja Carzone Specials segajo v zgodnja 90-ta leta. Sprva je podjetje izdelovalo če dele za zunanje čike, kot so Carcept itd, nato pa je člo tržiti izdelke pod svojo blagovno znamko CarzoneSpecials. Danes obsega njihov proizvodno-prodajni program čo-esteske dodatke t.i. styling kite predvsem za vozila znamk: Alfa Romeo, BMW, Citroen, Fiat, Ford, Honda, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Seat, Toyota, Volkswagen. V zadnjem ?asu dopolnjujejo svoj program tudi z izdelavo ostale ?tuning? opreme, kot so športni izpušni sistemi, mrežice itd. Za leto 2004, pa kot novost napovedujeo t.i. ?ipe za čnje č motorja.

Carzone Specials pokriva vse faze razvoja, od oblikovanja, izdelave prototipov, kalupov, do če proizvodnje in distribucije. Prav zaradi tega, je eden redkih ponudnikov, ki vse izdelajo sami. V zadnjih letih se njihov program silovito čje, saj predstavijo približno 3 nove styling kite čo, plus razne izpeljanke in izvedbe čh izdelkov. Kot zanimivost naj omenimo, da je njihov najuspešnejši izdelek t.i. ?styling kit? za peugeot 206, ki je veliko zanimanja doživel tudi v Sloveniji.


Carzone Specials renault megane II Tribal styling kit

Megane si svoj prodajni čk reže dokaj uspešno že kar nekaj ?asa. V tem ?asu je precej tunerjev predstavilo če styling kite in predelave. Megane je med predelovalce vnesel vsekakor nekaj svežine in svojevrsten izziv. Verjetno se je težko čti v katero smer naj gre predelava, da bi bil efekt maksimalen. Na naših straneh smo že predstavili dokaj agresivno predelavo podjetja Elia. Pri Carzone Specials so naredili še korak dlje. Predstavili so zelo ekstravagantno, inovativno predelavo megana, ki je vse prej kot konzervativna, hkrati pa vsebuje vse elemente, ki so trenutno trend pri predelavah vozil.

Vozilo deluje na prvi pogled zelo športno-agresivno, vendar še vedno dokaj elegantno. Nameš?eni estetsko-či dodatki t.i styling kit z imenom TRIBAL, zajema sprednji in zadnji odbija?, stranske pragove, zadnji spojler ter mrežice. Kit deluje zelo zajetno in masivno, vendar ??nenapihnjeno??. Velike če odprtine na zadnjem delu stranskega praga ter sprednjem in zadnjem č vizuelno sovpadajo z ??odprtinami?? na 19 čih petkrakih športno-elegantnih platiš?ih. Tovarniško oblikovan zadek avtomobila, je oblikovan kot nalaš? v prid namestivi ogromnega spojlera, zato le-ta ni izostal tudi pri tej predelavi.

Zadnji del izpušnega sistema z dvema okroglima čoma, je nameš?en centralno v sredini zadnjega č. Športni izpuh, kakor tudi či dodatki, so proizvod Carzone Specials, seveda pa ima demo vozilo vgrajeno še ostalo opremo priznanih proizvajalcev:

? KW - športno nastavljivo podvozje
? ACE Attack - platiš?a 7.5x19 s pnevmatikami Yokohama AVS Sport 235/35/19
? FGA Motorsport - čnje č motorja iz 120 na 160 KM
? Eurolite - svetlobni efekti (meglenke, osvetljeno podvzje)

Megane II Carzone Specials po izgledu vsekakor sodi med evropske čce F&F, zato tudi ne č, da so pri Carzone Specials že napovedali vgradnjo t.i. sistema NOS.

A si upate vprašati, ?e bi s takšnim vozilom lahko naredili homologacijo v Sloveniji :). V primeru, da se je pojavil še kakšno vprašanje povezno s Carzone Specialspredelavami, se lahko za dodatne informacije obrnete na zastopnika v Sloveniji, in sicer podjetje A3M - www.a3m.siGalerija: