Predstavitve

Audi A8 L 6,0 quttro - Audijev zastavonoša

Audi je v teh dneh predstavil zastavonošo znamke, model A8 L 6,0 quattro, s katerim želi pridobiti pozicijo najšportnejše luksuzne limuzine na svetu!

Na zunaj je najprestižnejši A8 prepoznaven po enotnem, velikem okvirju Audijeve zaš?itne maske, ki sega od pokrova motorja do spodnjega dela č. Gladka stekla prednjih č pokrivajo edinstveno tehnologijo ? aktivne č z LED tehnologijo za dnevne č, ki so hkrati tudi prepoznavni oblikovni element. Omeniti velja, da pomenijo tudi velik prihranek č in goriva, saj napram navadnim dnevnim čm porabijo zanemarljivo malo energije.

Notranjost je visokemu razredu ustrezno kvalitetno dodelana in bogato opremljena.

Pod motornim pokrovom svoje delo opravlja 6 litrski 12 valjnik, ki zmore 331 kW (450 KM) in 580 Nm čega navora. Kar 95 odstotkov najvišjega navora je na voljo v ču med 2300 in 5300 vrtljaji v minuti. V povezavi s 6 stopenjskim avtomatskim menjalnikom (s funkcijo tiptronic) to č pospešek do 100 km/h v 5,2 sekunde, do 200 km/h v 17,4 sekunde in po 30 sekundah doseganje najvišje, elektronsko omejene hitrosti 250 km/h. Pri tem za dodatno stopnjo varnosti poskrbi stalni štirikolesni pogon Quattro, za udobje pa serijsko aktivno (variabilno) čo vzmetenje. Voznik lahko s čo sistema MMI (multi Media Interface) izbira med štirimi možnimi nastavitvami, ki segajo med športno in izjemno udobno karakteristiko vzmetenja. Po zaslugi lahke gradnje kljub čim zmogljivostim obljubljajo ugodno porabo goriva.

Vprašanje pa je, koliko vas bo ta poraba goriva sploh skrbela, saj je A8 6,0 quattro v Nčji na voljo od 117,000 eurov dalje. V Sloveniji bo predvidoma na voljo od marca 2004 dalje.

Alpra

Galerija: