Novice

Preizkusna tr?enja euro NCAP z novimi merili

Priznano evropsko združenje za Euro NCAP je objavilo nove rezultate preizkusnih čnj. Posebej sta izstopala renault scenic in volkswagen touran, ki sta dosegla zvezdic. Preostali testirani modeli so dosegli po 4 zvezdice in sicer: citroen C2, mazda 2, audi A3, mazda 6, ford focus C-max, renault kangoo, toyota previa in jeep cherokee. Vsi proizvajalci razen Audija in Mazde so zadostili novemu standardu o opozarjanju na nepripetost varnostnih pasov.

Prikazana varnost na preizkusnih čnjih je zelo zadovoljiva, saj je široka paleta avtomobilov dokazala svojo varnost pri čnju. Prvi? se je tudi zgodilo, da nobeden od preizkušenih avtomobilov ni svojim potnikom zadal resnejših poškodb. Žal pa so še vedno precej slabi rezultati zaš?ite pešcev pri čnju s testiranimi avtomobili. Edino volkswagen touran je dosegel 3 zvezdice, preostali le eno ali dve.

Prvi? se je pri preizkusnih čnjih tudi vrednotila zaš?ita otrok, pri ?emer je čna avtomobilov dosegla 3 zvezdice, le ford focus C-max je izstopal s štirimi zvezdicami v pozitivno smer, kangoo pa z dvema v negativno.

Alpra

Galerija: