Novice

Zelena lu? za nissan micro C+C

Pri Nissanu so potrdili proizvodnjo micre C+C (Coupe + Cabriolet), kabrioletske čce micre, ki bo na evropski trg zapeljala konec leta 2005.

Nissanova investicija v novo vozilo je vredna 140 milijonov eurov in čje stroške oblikovanja, razvoja in izdelave. Pčtek proizvodnje je predviden za jesen 2005, planirana letna proizvodnja pa 20.000 vozil.

Mario Canavesi, ki pri Nissan Europe vodi prodajo in marketing, je ob tem dejal: ?Nova čca micre bo prvi Nissanov kabriolet narejen v Evropi in pomembna dopolnitev široke palete Nissanovih vozil. Ohranila bo najboljše lastnosti č micre ? čo obliko, čo vožnjo in uporabnost, nudila pa bo tudi obilo zadovoljstva pri vožnji ob odprti či trdi strehi.?

Novi Nissanov kabriolet so razvili v evropskem čem centru NTC-E v tesnem sodelovanju z nemškim podjetjem Karmann, uglednim strokovnjakom za razvoj avtomobilskih strešnih sistemov in nišnih modelov.

Novo vozilo izdelovali bodo izdelovali v britanski tovarni NMUK v Sunderlandu in sicer na istih proizvodnih linijah kot micro. Podjetje Karmann bo v omenjeni tovarni namestilo dodatni obrat za sestavljanje strešnega sistema in pokrova prtljažnika. V NMUK jih bo dostavil kot enotne module, katere bodo vgrajevali v že omenjenem obratu, ki se bo nahajal v či montaži.

Konceptno vozilo Micra C+C je bilo prvi? prikazano leta 2002 na avtomobilskem salonu v Parizu. Proizvodna čca se od konceptne čce vozila ne bo veliko razlikovala ter bo imela čo trdo streho in 2+2 sedeža.

Opreme in cene vozila bodo znane tik pred čtkom prodaje.

Nissan Adria

Galerija: