Predstavitve

Saab 9-2X

Novi, najmanjši saab bo v drugi polovici prihodnjega leta ciljal na čejše kupce segmenta C. ?e vas navdušuje, se ne veselite preve?:?Zaenkrat bo na prodaj le v Severni Ameriki!?

Tako kot je za to vedsko znamko že člno bo avtomobil namenjen tistim, ki želijo izstopati iz ča. Očjno so to dobro situirani starejši ljudje. Tokrat naj bi bilo č. Saabovi ljudje namre? zagotavljajo, da bo zaradi nizke cene dostopen tudi mlajši populaciji. Ta v osnovi ne bo presegla 25 dolarskih čkov.

9-2x bo, kot se da že iz imena razbrat, opremljen s stalnim štirikolesnim pogonom. 9-2x bo stal na medosni razdalji 2,525 metra in bo v dolžino meril štiri centimetre manj od štirih metrov in pol. Za pogon bosta skrbela dva motorja. Prvi bo atmosfersko polnjen 2 litrski bencinski motor z maksimalno čo 165 konjev, drugi pa čo polnjen bencinski motor enake prostornine, ki bo zmogel 227 konjev. Prvi bo poganjal čco linear, drugi pa aero. Slednji bo opremljen tudi z delno samozapornim diferencialom na zadnji osi. Pri obeh pa bo možno izbirati med čim 5 stopenjskim ali samodejnim 4 stopenjskim menjalnikom.

Po saab media povzel Martin V.Galerija: