Novice

Prius je avto leta v Severni Ameriki

Skupina 49. avtomobilskih novinarjev Združenih držav in Kanade je Toyotino prenovljeno hibridno vozilo Prius izbrala za Avto leta 2004 v Severni Ameriki. Priznanje žirija podeljuje tistim vozilom, ki so vpeljala nova merila in standarde na ču oblike, inovacij, varnosti in voznih lastnosti.

Skupina novinarjev, ki je tovrstno nagrado letos podelila že deseti?, je edina neodvisna ča skupina na ču Severne Amerike. Sestavljajo jo uveljavljeni novinarji čih medijev: dnevnikov, revij, radijskih in televizijskih postaj. Včna teh novinarjev je v či branži že vsaj dve desetletji.

Zmagovalca so razglasili 4. januarja 2004 na tiskovni konferenci na Mednarodnem čem sejmu v Detroit-u. Komisija je izbirala med 17. vozili. V finalno trojico so se uvrstili Toyota Prius, Mazda RX-8 in Cadillac XLR. Prius je prejel 298 č, Mazda 167, Cadillac pa je zbral 113 č.

Zanimiv je tudi podatek, da je Prius absolutni zmagovalec po čtni čni prodanih vozil ob prihodu na trg od vseh Toyotinih modelov na ameriškem tržiš?u. V Evropi se bo prodaja Priusa čla v prvi polovici letošnjega leta, v Sloveniji pa predvidoma junija.

Galerija: