Novice

Slovenska policija bo eno leto preizkušala Renault Mégane Grandtour 1,9 dCi

Generalni direktor podjetja Renault Slovenija Jean-Pierre Ripoll je Stanislavu Venigerju, direktorju uprave uniformirane predal nov avtomobil Mégane Grandtour 1,9 dCi. Avtomobil bodo policisti lahko v naslednjem letu temeljito preizkusili ob opravljanju svojih rednih nalog. Ministrstvo za notranje zadeve, ki je tudi zaradi potreb policije eden najpomembnejših in najzahtevnejših velikih kupcev avtomobilov pri nas, ima v svojem parku že okrog 340 vozil Renault. Leta 2003 so kupili 60 novih vozil te znamke, med katerimi je 27 belo-modrih primerkov modela Mégane Break 1,6 16V, ki že služijo kot policijska patruljna vozila.

Preizkusni Mégane Grandtour ima poleg bogate serijske opreme za varnost in udobje vgrajene tudi posebne naprave za potrebe policije: sireno s tremi alarmnimi toni in z možnostjo čnja govornih čl ter poseben svetlobni strešni blok z dvema modrima bliskovnima čma. To opremo je skupaj z uradnimi oznakami slovenske policije vgradilo specializirano slovensko podjetje 3 DIM.

? Slovenska policija je pomemben kupec in zelo zahteven uporabnik avtomobilov, ki jih na cestah vidimo vsak dan. Mégane Grandtour poleg vrhunske pasivne varnosti ponuja tudi čo aktivno varnost, prostornost in udobje, s svojim sodobnim dizel motorjem pa živahnost in gospodarnost. To so lastnosti, ki so izjemno pomembne za ljudi, ki so ne glede na vremenske razmere primorani čno svojega delovnega ?asa prebiti v avtomobilu. Modeli družine Mégane so lani osvojili prvo mesto v svojem segmentu v Sloveniji in Evropi in čn sem, da bodo s preizkusnim avtom zadovoljni tudi slovenski policisti. Obenem jim želim čo vožnjo in predvsem, da jim med njihovim delom ne bo treba osebno preverjati pasivne varnosti našega avtomobila, ? je ob predaji Méganove kartice dejal Jean-Pierre Ripoll, generalni direktor podjetja Renault Slovenija.

Galerija: