Predstavitve

Nova toyota corolla verso

Toyota bo 2. marca na novinarskih dneh avtomobilskega salona v Ženevi predstavila novo corollo verso, ki se ponaša z zanimivimi tehnološkimi in oblikovnimi rešitvami.


Prepoznavno Toyotina zunanja oblika je kombinacija robustnosti in čosti ? spodnji del karoserije je masiven, z izrazitimi č in obrobami blatnikov, medtem ko je zgornji del oblikovan čo, s streho v loku, poševnim C čom in zanimivimi zadnjimi či v člni prevrnjeni L obliki. Na prednjem delu je poudarjena izboklina okoli znaka, zaš?itna maska in odbija? sta povezana v celoto, kar naj bi dajalo boljšo zaš?ito pešcem v primeru trka.


Notranjost je dokaj čo-ča. Imitacije kovine, če oblike in tri-dimenzionalni elementi poudarjajo vtis kokpita v obliki oboka. Izdelava je na vrhunskem nivoju, saj so za od 40 do 90 % zmanjšali razmike med posameznimi deli!

Novi verso je sedemsedežni MPV C segmenta, ki bo s sistemom zlaganja zadnjih sedežev lahko konkuriral oplovi zafiri. Tretja vrsta sedežev se namre? lahko zloži v povsem ravna tla prtljažnika. A to še ni vse. Tudi druga sedežna vrsta se lahko zloži v tla in podaljša ravno dno vse do prednjih sedežev ? edinstvena rešitev v tem razredu! Sedeži naj bi bili najlažji v svojem razredu in zložljivi (posamezen sedež) z eno potezo. S tem so prihranili napore in ?as uporabnikom avtomobila, ki pogosto spreminjajo sedežno razporeditev. Seveda pa sedeži ostanejo v avtomobilu in so po potrebi vedno pri roki.


Corollo verso so oblikovali in razvili v Evropi. Njen namen je ugajati evropskemu okusu. Zunanjo obliko je prispeval Toyotin oblikovalski center na jugu Francije, izdelovali pa jo bodo v turškem obratu v Adapazari, kjer že izdelujejo limuzinske in karavanske corolle. Prodaja po Evropi se bo čla v maju.

Galerija: