Predstavitve

Opel tigra twin top

Opel bo v Ženevi predstavil novo tigro...Z njo bo zapeljal na tržiš?e taki imenovanih kupe-kabrioletov!


Z novo tigro bo opel zapeljal v segment, v katerem je v zadnjih letih kraljeval francoski 206 CC, pravkar pa vanj čsi vstopa tudi micra CC. Za razliko od dvesto šestice, bo tigra namenjena le dvema potnikoma. Podobno kot njeni konkurenti, pa bo opremljena z elektro-čo vodeno zložljivo trdo streho. Njena ča prednost v primerjavi s konkurenti je čn zlaganja. Ta se v zadek avtomobila zlaga skoraj čo, na ta čn pa ostane v prtljažniku tudi ob zloženi strehi ve? prostora. Prtljažni prostor tako znaša med 250 in 440 litri. ?e upoštevamo še 70 litrov prostora za sedeži, se skupna prostornina (ob zaprti strehi) č na zavidljivih 500 litrov.

Novo tigro bosta poganjala dva bencinska motorja. Prvi bo 1,4 litrski twinport motor, ki zmore 66 kW, drugi pa 1,8 litrski ECOTEC s 92 kW. Oba bosta serijsko opremljena s pet stopenjskim čim menjalnikom, manjši pa bo na voljo tudi z znanim easytronicom (robotiziran čn menjalnik).

Tigrina zunanjost izžareva čost. Maska hladilnika in č so v bližnjem sorodu z novo astro, kažejo pa podobo, ki jo bomo čsoma videli tudi na drugih ?lanih družine Opel. Zelo zanimiva je možnost dvobarvnega lakiranja zložljive strehe.

Notranjost tigre v veliki meri spominja na velikoserijsko sestro corso. ?e si odmislimo zanimivo oblikovano zaš?ito proti čnju in nekaj športnejših detajlov, lahko mirno čmo, da pri oplu niso želeli skrivati skupnih korenin.

Po izjavah Carla Petra Fosterja, je tigra namenjena predvsem mlajšim kupcem, kakor tudi tistim, ki so ostali mladi in iš?ejo atraktiven in športen avto.

O cenah, prvih dobavah in še ?em pa drugi?.Galerija: