TEST

Vectra caravan 2.2 dti ? gospodar prostora

Nova vectra je že dobro usidrana na trgu in čo nadaljevanje zgodbe po 4 ter 5 vratni čci je vectra karavan. Ta čca je bila prvi? predstavljena na avtomobilskem salonu v Frankfurtu lani septembra, kjer so poudarjali prostornost, mi pa pred kratkim tudi preverili.

Vectra je segmentirana v razred avtomobilov kjer je konkurenca neizprosna, saj jo zastopajo skoraj vsi proizvajalci. Vectra že sama po sebi izstopa, saj je vizualno ča od tekmecev, caravan pa je sploh kolos svojimi dobrimi 4,8 metri dolžine. Njen absolutni adut je prostoren zadek z inovativnimi rešitvami.

Zadek je oblikovan čo in z ostrimi linijami. Nemško umirjenost pa preglasi dejstvo, da gre za či prtljažnik v tem razredu avtomobilov. S podiranjem sedežev dobimo dolžino 2040 mm in do kar 1850 litrov uporabne nakladalne prostornine. ?udežna zgodba prostornosti in ergonomije se še ne č. Za udobno nalaganje skrbijo prtljažna vrata, ki se odprejo tako visoko, da lahko normalno stojimo. Obvezni rolo skriva poglede radovednežem, dokupiti pa je možno FlexOrganizer (v testni vectri ga ni bilo ? čjiv za 24.359 SIT ), edinstven sistem, ki razdeli prtljažni prostor na manjše dele. Dodatne stranice nastavljamo po vodilih na straneh prtljažnika. Ideja vredna posnemanja.

Ostanimo še pri notranjosti. Nova vectra je eden od avtomobilov z res dobro ergonomijo. Sedeže in volan si bodo zlahka in dobro nastavili tako mali kot veliki. Prava velikost volana, čc in postavitev gumbov nas je o tem popolnoma čla. Tudi obvolanskih čc, ki smo jim čtali neumno logiko pri signumu, smo se na drugi pogled popolnoma navadili, le delu s potovalnim čnalnikom drugi stik ni pomagal. Tudi sama logika pregleda po potovalnem čnalniku nam ni preve? smiselna. Dobro, to so malenkosti, č pa tretji?. Upravljanje z čo klimo in dobrim radijem nam ni delalo težav. Z delovanjem in kvaliteto smo bili zadovoljni. Iz estetskega vidika je notranjost, zaradi ravnih linij, č malce pusta, ampak primore k preglednosti, ergonomiji in čo dobremu čtju.

Vectra nas je navdušila tudi v vožnji. Z njo smo se popeljali na Primorsko in nazaj ter izstopili čti. Ne, vectra ni športnik. Podvozje je mehko, udobno a hkrati dovolj brezkompromisno, da lahko vozimo čo. Luknje in manjše grbine se sicer ?utijo na volanu, vendar osebno me to ni motilo. Zaradi dolge medosne razdalje je vectra rojena za avtoceste. V kombinaciji z 2.2 litrskim turbo dizelskim motorjem s 125 konji se da normalno potovati s 160 do 170 km/h. Motor je še vedno tih in kabina dobro čo izolirana. Pri takšni vožnji se poraba giblje okoli 8 litrov, kar je bilo tudi če testa. S tem motorjem je vectra še vedno agilna, živa ter ča. Pospešek do 100 km/h znaša 11,2 sekundi, ča hitrost pa 201 km/h. Na papirju številke niso bajne, vendar v praksi postanejo, zaradi narave motorja in menjalnika, sekunde krajše.

Za takšno vectro karavan boste morali pri Avtohiši Kolmani? in Co. odšteti 6.243.991 SIT. Gre za opremo elegance, ki je res bogata in vsebuje poleg celotne elektrike tudi čno čvanje zadnjega dela, sredinsko oporo, upravljanje radia na volanu, kopico dodatnih žepkov, ESP, 16 ča lahka platiš?a in še mnogo ve?. Ne pozabimo na čn podatek; servisni intervali na 50.000 km.

Za gospodarja prostora poštena cena.

Galerija: