Predstavitve

Prenovljeni mercedes C razred

Štiri leta po predstavitvi in po 1,26 milijona prodanih vozil, je Mercedesov C razred doživel prvo prenovo. Najmanjša Mercedesova limuzina se bo od pomladi ponašala z dodelano tehnologijo, opremo in seveda izgledom. Prenovljeni C naj bi bil tako oblikovno kot tudi tehnološko čejši.

Prenovljena zunanjost limuzine, karavana in šport-kupeja se ponaša z novim prednjim čm, masko in či. Razširili so koloteke in serijsko namestili 16 ča kolesa. Trajno svež izgled pa bo prispevala še nova tehnologija lakov (na principu nano-delcev), ki č trajnejši lesk in čo odpornost proti praskam.

V slogu novejših modelov te znamke so dodelali notranjost, kjer so najbolj čtne spremembe na ergonomiji sredinske konzole. Prenova je opazna tudi ob pogledu na nove sedeže in ob lesku izbranih detajlov iz kroma. Serijska je tudi avtomatska klimatska naprava THERMATIC.


Motorni paleti bodo dodali bencinski štirivaljnik s kompresorjem in 192 KM. Dizelski C 220 CDI pa bo po novem zmogel 150 KM, oziroma 7 KM ve? od predhodnika. Celi paleti so športneje nastavili podvozje, volan in dodali 6 stopenjske menjalnike. Najve? bo od te športnosti imel tisti, ki si bodo C razred omislil v izvedbi C 55 AMG, ki iz V8 motorja (prvi V8 v C razredu) razvije 367 KM.

Med dodatno opremo se bo našla še kakšna tehnološka domislica s ča avdio ? navigacijskih-zabavnih naprav, aktivne č in estetske olepšave. Tako prenovljeni C razred pa bi naj se upiral či konkurenci vse do svojega povsem novega nasledstva.


Galerija: