Novice

Pnevmatike za Volvo tudi iz Save Tires

S podpisom pogodbe konec prejšnjega leta je koncern Goodyear postal glavni dobavitelj tovornih pnevmatik za prvo vgradnjo za skupino Volvo v Evropi in Braziliji, novembra pa je Goodyear sklenil tudi pogodbo, s katero je postal dobavitelj pnevmatik za standardno opremo tovornjakov Volvo in Mack v Severni Ameriki. S podpisom dveh triletnih pogodb je koncern Goodyear postal glavni dobavitelj tovornih pnevmatik za drugega najve?jega proizvajalca tovornjakov na svetu.

Del pnevmatik blagovne znamke Goodyear za vozila Volvo proizvajajo tudi v kranjski Savi Tires, podjetju koncerna Goodyear v Sloveniji.

S pnevmatikami Goodyear bodo tako originalno opremljeni tovornjaki Mack, Renault in Volvo, tri blagovne znamke skupine Volvo. Glavne prednosti, na osnovi katerih je Goodyear postal glavni dobavitelj švedskega proizvajalca, so širok prodajni program, kakovost pnevmatik, napredna tehnologija, razvita servisna mreža in razpoložljivost pnevmatik na treh kontinentih.

Pnevmatike za vozila Volvo proizvajajo v šestih tovarnah koncerna Goodyear po svetu, med njimi tudi v Savi Tires v Kranju. Slovensko podjetje koncerna Goodyear, ki se usmerja v proizvodnjo tehnološko zahtevnejših visoko zmogljivih (HP) in vrhunsko zmogljivih (UHP) potniških pnevmatik ter poltovornih pnevmatik, igra pomembno vlogo tudi na trgu tovornih pnevmatik za prvo vgradnjo. Za Volvo tako Sava Tires proizvaja tri najnovejše pnevmatike Goodyear: Regional RHS, Regional RHD in Marathon LHT.

Kot dobavitelj avtoplaš?ev za prvo vgradnjo mora Sava Tires izpolnjevati zahtevne kriterije tega trga. Da se je na njem uspešno uveljavila, kaže tudi to, da ji zaupajo ugledni svetovni proizvajalci vozil. Med njimi so Audi, Toyota, Ford, Opel, Renault, Peugeot, Mercedes, Ivec, DAF in MAN.


Galerija: