TEST

Daewoo nubira 1,6 16V: Poševnooka lepotica

Lepota je relativna zadeva. Starši so nas vzgajali, da lepota ni vse. Danes se s tem že strinjamo, a vseeno ?loveku dobro dene, ?e je je deležen. Tudi pri avtomobilih, ki jih vozimo. Proizvajalci so reagirali in vsi se trudijo izdelati "lepe" avtomobile. V našem testnem primeru precej čno.

Zapeljali smo ?lana družine General Motors. Pred kratkim so sicer avtomobilu zamenjali ime znamke, ki se zdaj imenuje Chevrolet, sicer pa je vse ostalo enako. Ne glede na ime znamke boste še vedno vozili enak južno korejski avtomobil. In to avtomobil njihove zadnje generacije.

Nubira nadaljuje prve korake korejske lepotne operacije, ki jo opravljajo priznani italijanski mojstri. In to bodo opazili tudi zavistni sosedi, ki najprej ne bodo vedeli, kaj ste pripeljali domov iz trgovine.

Nova Nubira na zunaj ponuja za korejske avtomobile celo revolucijo, saj je zelo vščn avtomobil. Italijani so namre? napravili oblikovno sodoben avtomobil, pri tem pa niso pretiravali eksperimenti, ki avtomobile v ?asu njihovega življenja postarajo še hitreje. Oblikovali so pravi avtomobil z evropskim izgledom, kar bo vsekakor avtomobil še dodatno približalo zahtevnim evropskim kupcem, ki se bodo zaradi tega nekoliko lažje čli za nakup. Za lepotice je bilo vedno zanimanje.

Notranje oblikovanje pa se že nekoliko razlikuje od če zunanjosti. Pozna se ve? korejskih rešitev in čna razmišljanja, pa tudi vpliv če cene avtomobila je vplival na čne čtve. Armaturna ploš?a je pregledna, merilniki so zeleno osvetljeni in lepo berljivi, a vse skupaj je razporejeno in oblikovano skladno z razmišljanjem inženirjev z daljnega vzhoda. Pohvaliti je potrebno po višini in globini nastavljiv volan ter izdatno nastavljiv vozniški sedež. Materiali armaturne ploš?e in sedežev pa žal v celoti odražajo čo ceno avtomobila. Prav tako je v avtomobilu mo? najti kar nekaj detajlov, ki so ?iste rešitve za ameriški trg in v proizvod, namenjen v Evropo, nikakor ne sodijo. Predvsem mislim na napise v zunanjih ogledalih.

Testno Nubiro je poganjal 1,6 litrski štiri valjnik s 16 ventili, dvema čima gredema in 109 konjskimi silami. Tči opis obljublja skorajda italijansko športnost avtomobila, vendar se kmalu pokaže, da temu ni tako. Delno je temu kriva tudi relativno velika teža avtomobila, delno pa tudi premalo izkušenj in znanja (pa tudi denarja) korejskih inženirjev. Vse skupaj pa zadostuje za udobno in nezahtevno vožnjo po mestu in družinska potovanja na daljše izlete na morje ali v planine. Pa tudi prehitevali boste lahko, vendar bo potrebno dobro pognati motor, da bo polno zadihal na vseh šestnajst ventilov in dal od sebe, kar obljublja proizvajalec v prospektu. Poraba goriva je velikosti tega korejskega vozila primerna in čkovana in se giblje med 7 in 10 litri, glede na režim vožnje in želje voznika.

Lega na cesti je povsem zadovoljiva. Moramo pa razumeti, da to ni evropska športna limuzina in temu je potrebno prilagoditi vozne zahteve voznika. Avtomobil se sicer lepo drži ceste in mehko prevozi kratke grbine in luknje na cesti, pri ?emer č malo hrupa, mehko nastavljeno podvozje pa se pozna pri daljših grbinah v ovinku, ko pri veliki hitrosti lahko nastanejo problemi. Vendar, ?e boste vozili skladno s slovenskimi prometnimi predpisi, potem nikoli in nikjer ne bo problemov z lego na cesti. Sodi pa ta avtomobil med tiste z mehkejšim podvozjem, kar bodo cenili vsi, ki precej kilometrov napravijo na slabših cestah.

Oprema tega korejskega avtomobila izpolni vsa čkovanja ? udobje, varnost in funkcionalnost. To, kar so najprej znali napraviti Italijani, nato Japonci, danes to delajo žal le še Korejci, ko vam za nizko ceno napolnijo avtomobil z vsem, kar potrebujete. Avtomobil je opremljen z varnostnimi dodatki kot so štiri če blazine in ABS z EBD, servo volan, klimatska naprava in bogata elektrifikacija poskrbijo za vaše udobje, relativno velika kabina s primerno prostornimi sedeži spredaj in zadaj pa č spodobno potovanje štirim odraslim, ki bodo v prtljažni prostor spravili 405 litrov prtljage.

Na koncu pa še redna cena. Neverjetne dobre 3 milijone in 3 leta splošne garancije za 4,5 metra avtomobila. S tem ta poševnooka lepotica postane še lepša in predvsem čo bolj dosegljiva.

Avtomobil tako odlikujejo tri stvari: italijansko oblikovanje, preizkušena in zanesljiva korejska tehnologija ter precejšnjo velikost in opremljenost avtomobila, ki ga dobite za vaš denar.

Galerija: