Prototipi

Renault v Ženevi: koncept Wind

Renault bo na letošnjem avtomobilskem salonu v Ženevi predstavil svojo novo oblikovalsko študijo Wind.

Patrick le Quément, č čne renaultovih vozil v zadnjih desetih letih, je koncept roadsterja, ki bo lu? sveta zagledal ?ez slab mesec na ženevskem avtomobilskem salonu, opisal takole: ?Zunanjost združuje ?utnost čh linij in čost ostro zarezanih obrisov. Notranjost spominja na popolnoma č se rokavico. Kči izdelek prinaša nekaj svežega vetra v svet roadsterjev.?

Velikega viharja wind prav gotovo ne bo naredil. Vsekakor pa predstavlja zelo zanimiv koncept skoraj pravega roadsterja, ki s svojimi oblimi linijami nekako ne paše med renaultove izdelke zadnjih let.

Wind ni namenjen le dvema, temve? trem potnikom. Srednji del, ki povezuje naslona prednjih sedežev, se lahko odpne in prekucne, s ?imer v sredini zadaj nastane sedež sedlaste oblike za tretjega potnika. Notranjost je zasnovana tako, da so vsi sedeži povsem či. Nastavljiva pa sta volanski obro? in pedalski sklop.

V zunanjosti winda izstopajo žarometi. Ti skrivajo zapleteno tehnologijo prenosa svetlobe preko čih vlaken do le?. Lč na zadku so nekoliko manjše, sestavljata pa jih po dve svetlobnimi diodi (LED).

Notranjost winda deluje zelo preprosto, a kljub temu skriva precej sodobne tehnike in izvirnih rešitev.

Wind v dolžino meri 3,87, širok je 1,75, visok pa 1,26 metra. Celotno vozilo tehta 850 kilogramov. Za pogon pa skrbi znan renaultov 2 litrski šestnajst ventilski motor, ki razvije 99 kW in 191 Nm.

Galerija: