Tehnika - novosti

Akumulatorji delphi tudi v Sloveniji

V ?etrtek je na tiskovni konferenci podjetje A-net, ki v Sloveniji nastopa kot eden čih distributerjev nadomestnih delov originalne kvalitete, oznanilo, da na naš trg prihajajo akumulatorji freedom koncerna Delphi.

Koncern Delphi je neko? spadal pod okrilje General Motorsa. Z osamosvojitvijo leta 1999 je postal či dobavitelj avtomobilske industrije, katerega najpomembnejši produkti obsegajo če in elektronske komponente. Tudi v lanskem letu se je z Boschem na tesno boril za primat med dobavitelji avtomobilske industrije. O velikosti koncerna zgovorno č podatek, da ima v 42 državah kar 211.400 zaposlenih! V rokah koncerna delphi je preko 5000 patentov in 146 nagrad kakovosti. Včna podjetij v okviru koncerna se ukvarja s proizvodnjo izdelkov za prvo vgradnjo v avtomobile. Med znanimi znamkami, ki sodijo v koncern, spadajo zavore Lockhead, sklopke Borg&Beck, akumulatorji Freedom, blažilci DeCarbon in klime Diavia. Njihove svetovne centrale so v Troy-u in Michiganu (ZDA), regijske pa v Parizu, Tokiu in Sao Paulu.

Delphi freedom akumulatorje proizvajajo v enajstih državah po celem svetu in pokrivajo ve? kot 98% vsega voznega parka. Letno izdelajo okoli 30 milijonov akumulatorjev. Evropska proizvodnja akumulatorjev delphi poteka v Sarreguemines-u, v bližini Strassbourg-a v Franciji, kjer letos čkujejo proizvodnjo kar 5,4 milijona akumulatorjev.

Vsi delphi akumulatorji so doživljenjsko čteni, kar jim č ?istost in varnost. Ni jih potrebno vzdrževati, vgrajen pa imajo tudi indikator iztrošenosti. Na slovenskem trgu bodo na voljo pod oznakami delphi standard, delphi freedom, dephfi freedom plus in freedom diesel. Zčlnost vseh Delphi avtomobilskih akumulatorjev je prepoznan č Delphi logo na etiketi in bel obro? za Delphi Standard, srebrn obro? za Delphi Freedom, rumen obro? za Delphi-jeve nove Delphi Freedom Diesel avtomobilske akumulatorje in zlat obro? za Delphi Freedom Plus akumulatorje.

Izbor 19-ih akumulatorjev z zmogljivostjo od 40Ah/300A do 90Ah/630A sestavlja serijo akumulatorjev z oznako delphi standard. Vsak akumulator čje čn čj in ne potrebuje vzdrževanja.

Kar 61 čih akumulatorjev iz serije delphi freedom je dostopnih med 35Ah/300A in 100Ah/850A. Vsak čje hidrometer, ki prikazuje stanje izpraznjenosti akumulatorja.

12-ih visoko kvalitetnih akumulatorjev delphi freedom plus, je na voljo za najbolj zahtevna vozna sredstva. Paleta delphi freedom plus akumulatorjev sega od 40Ah/420A do 90Ah/800A in vsi prihajajo z čim in zamenljivim čjem ter hidrometrom, ki prikazuje stanje izpraznjenosti akumulatorja.

Novi delphi freedom diesel avtomobilski akumulatorji zadovoljujejo najvišje potrebe dizelskih motorjev. Pokrivajo 85% evropskega dizelskega voznega parka. Vsak akumulator čje sestavljen čj in izboljšan ovojni sestav, ki vsebuje zapleten labirint, ki čje čni, da bi odtekala celo ko je obrnjena zgornja stran akumulatorja navzdol za kratek ?as. Delphi freedom diesel izbor daje strankam 15% boljše lastnosti v hladnih razmerah, 15% čo krožno zmožnost in 20% daljšo življenjsko dobo kot č visoko-kvalitetni delphi freedom akumulatorji.

Akumulatorje delphi bo na slovenskem trgu zastopalo podjetje A-net, ki sodi v skupini A1. Poleg sedeža v Ljubljani ima distribucije še v Mariboru in Lescah, ta teden pa se odpira še distribucijski center v Celju. Zaradi če in kvalitetne č konkurence akumulatorjev topla in vesna, so morali za čost na našem trgu še posebej znižati cene.


Galerija: