Pnevmatike

Goodyear HydraGrip ? nova pnevmatika za deževne dni

Goodyear je predstavil novo letno pnevmatiko HydraGrip. Razvita naj bi bila posebej za deževne in vlažne vremenske razmere.

Goodyearove tržne raziskave so pokazale, da je v Evropi varnost glavna skrb voznikov, zlasti v mokrih vremenskih razmerah. Ne glede na to, kje v Evropi vozimo, se čjemo z obilo dežja: letni vremenski či podatki kažejo, da so v Bruslju, Frankfurtu, Londonu, Parizu, Varšavi in Stockholmu trije od petih dni deževni. Celo mesta, kot so Atene, Madrid in Rim, imajo skoraj 100 deževnih dni na leto. Evropski vozniki po vsej celini vozijo čo 141 dni na leto po mokrih cestah. "Nč se dogajajo zlasti, ko po obdobju suhega vremena če deževati in ceste postanejo spolzke ? takšne razmere zahtevajo zelo kakovostne pnevmatike in zelo veš?e voznike. Zato ni nobeno čnje, da 70 odstotkov evropskih voznikov želi pnevmatike, ki se na mokrih cestah še posebej dobro izkažejo", je razložil Paul H.A.M. Joosten, odgovorni za trženje blagovne znamke Goodyear v Evropi, Srednjem Vzhodu in Afriki.

Cilj Goodyearovih strokovnjakov je bil razviti pnevmatiko, ki bo zagotavljala kar najboljšo varnost v hitro se čh evropskih poletnih vremenskih razmerah, ko se suha obdobja izmenjujejo z obdobji nenadnega dežja. HydraGrip je tako plod treh let razvoja v Goodyearovem raziskovalno-razvojnem centru v Luksemburgu.

Nova pnevmatika bo kupcem na voljo z marcem in sicer v 27 čih dimenzijah za 14, 15 in 16 ča platiš?a, za hitrostni razred H ? maks. 210 km/h ali V- maks. 240 km/h.

Galerija: