Prototipi

Fiat v Ženevi oživlja lepo preteklost!

Na 74. avtomobilskem salonu v Ženevi bo Fiat predstavil koncept Trepiuno, ki spominja na starejše in zelo uspešne fiatove če. Ti pa so znatno krojili vozniško kulturo tudi v Sloveniji.

3,3 metra dolgi čk z zelo kratkimi previsi in kratkim prednjim delom deluje zelo kompaktno in ?okato, hkrati pa v notranjosti nudi spodobno čno prostora.

?eprav deluje zunanja oblika precej retro, je tehnologija zelo sodobna ali celo v prihodnost zazrta. Preko zadnjih č z LCD tehnologijo avtomobil č komuniciranje navzven. Vetrobransko steklo je podaljšano v stekleno streho, ki prispeva k čtku svežine v notranjosti. Ta je prefinjeno oblikovana brez nepotrebnih okraskov. Deluje kot kombinacija nostalgije (velik merilnik) in moderne tehnike (display). Tanki sedeži prihranjo prostor in čjo spodobno sedenje tudi na zadnji klopi.


Sčn čk, ki s svojo prijazno podobo in sodobno tehniko kar č po serijski izdelavi, bi v današnji dobi, ki č po lepi ? nekomplicirani - preteklosti, gotovo našel precej kupcev. Ej, še sam bi ga imel!

Galerija: