Predstavitve

V Ženevi novi audi A6!

Audi bo v Ženevo pripeljal novi A6, ki je krepko zrasel v vse smeri! Po novem meri kar 4.92 metra v dolžino, 1.86 v širino in 1.46 v višino.

Novi A6 obljublja obilo prostora v luksuzno zasnovani notranjosti. Ta se zgleduje po konceptu avantissimo (Frankfurt 2001) in prvi? gosti novo generacijo Audijevih volanskih čv.

Zunanja oblika s kupejevsko streho nadaljuje dobro znane Audijeve oblikovne smernice, po A8 W12 pa uvaja novi obraz z izrazito zaš?itno masko, ki spominja na ?ase Auto Uniona. Obel prednji del čje nekoliko bolj oglat in (po mojem mnenju) manj uspeli zadek.

Novi A6 zaznamuje sodobna tehnologija, ki čje avtomatsko parkirno zavoro, avtomatsko klimatsko napravo, 6 čih blazin, aktivne vzglavnike, dežni sensor, sensor za č, MMI system upravljanja, servotronic, po želji pa še aktivne č (z LED tehnologijo za dnevne č), čo vzmetenje, BOSE čnje, pameten klju?, aktivni tempomat in še kaj.

Na čtku bo A6 na voljo s tremi bencinskimi in dvema dizelskima motorjema. Ponudba bencinskih pogonskih strojev se če pri 2,4 litrskem V8, ki zmore 177 Km, sledi 3,2 litrski FSI šestvaljnik V oblike, ki zmore 255 KM, v vrhu ponudbe pa je 4,2 litrski V8 s 335 KM. Dizelski del ponudbe sestavljata 2 litrski TDI s 140 KM in novi 3 litrski V6 TDI (skupni vod) z 225 KM. Motorji bodo povezani s šest stopenjskimi čimi menjalniki, s 6 stopenjskim avtomatikom ali (brezstopenjskim) multitronicom.

Galerija: