Predstavitve

BMW serije 1

BMW bo jeseni dopolnil prodajno paleto s modelom, ki bo nosil številko 1. Oblika vozila je rezultat oblikovnih rešitev povzetih po hišnih uspešnicah, ki nosijo višje številke. Enica se bo uvrstila v razred, v katerem se vsi radi primerjajo z golfom.

Dolžina vozila znaša 4.23 metra, teža vozila je razporejena 50:50 glede na prednjo in zadnjo os, katerih medosna razdalja znaša kar 2.66metra. Kljub svojevrstni obliki se vozilo ponaša z ugodnim čim čikom, ki znaša 0.29. Tako bo v prihodnosti tudi ta uspešna znamka sodelovala pri rezanju prodajne č v razredu z veliko konkurence. Bavarci bodo verjetno tudi v tem razredu skušali prevzeti vodilno vlogo kar se č čih ter voznih zmogljivosti. Napovedana sta dva bencinska in dva dizelski motorja, pri ?emer se bo mo? prenašala na zadnji par koles. Motorji čjo kakšna bo oznaka vozila, in sicer bodo v čtku na voljo modeli BMW 116i (115KM), 120i (150KM), 118d (122KM) in 120d(163KM).

Eden od glavnih adutov je vsekakor tudi notranjost vozila in pa varnostni dodatki. Uporabljeni so kakovostni materiali in ča razporeditev instrumentov. Izpostaviti velja, da je vozilo štirisedežnik, velikost prtljažnega prostora znaša 330, oziroma 1150 litrov. Vozniku je v pomo? zraven bogate opreme tudi i-drive sistem, za zagon motorja pa so namenili gumb stikalo, ki je nameš?eno na armaturni ploš?i desno od volanskega č.

Vozilo bo predstavljeno v jeseni, cena vozila še ni znana, verjetno pa bi moralo 20.000 evrov zadostovati za srednjej motorizirano in opremljeno vozilo . BMW bo imel tako ´zastopnike´ skoraj v vseh prodajnih razredih. Po podatkih sode? bodo pogonski agregati zagotavljali športnost in dinamiko tudi najmanjšega BMW-ja.


Galerija: