Novice

Nissan s paleto dCi motorjevNissan v letošnjem letu na slovenskem trgu predstavlja napredne dCi motorje s common-rail tehnologijo

Delež dizelskih motorjev je v zadnjih letih na evropskem, kot tudi na slovenskem tržiš?u, dosegel skoraj polovico vseh prodanih novih vozil. Dobra prodaja je tako vedno bolj odvisna od široke palete modernih dizelskih motorjev. Nissan se na ta trend odziva in s čo partnerja v Zvezi Renault-Nissan, krepi svojo čost pri vseh modelih osebnih vozil.

Na Evropskem trgu se je lani delež vozil z dizelskimi motorji povzpel že na 43% in v Sloveniji na 39%. V prvih dveh mesecih letošnjega leta pa je v Sloveniji ta delež že 44%. Pri tem se je odstotek vozil z dizelskim motorjem čl tudi pri Nissanu iz lanskih 19% na letošnjih 37% (v februarju celo 41%).

Pri Nissanu gre rast predvsem na čn dveh novih motorjev, saj so se nizu čc modelov almere in primere letos pridružili še napredni in priznani dizelski motorji s common-rail tehnologijo, ki jih poznamo že iz Renaultovih modelov clio, megane in laguna. Renault je pionir na ču common-rail tehnologije in njegovi motorji se odlikujejo po uglajenosti, zmogljivostih, čosti in nizkih emisijah izpušnih plinov.

Almerino paleto čc sedaj dopolnjuje 1,5-litrski dCi dizelski motor z čo 60kW/82KM. Tudi micra bo z aprilom obogatena s kar dvema 1,5 dCi dizelskima motorjema in sicer z 48kW/65KM in 60kW/82KM.
Hkrati je Nissan posodobil svoj 2,2-litrski common-rail turbodizelski motor, ki razvije 102kW/138KM in 314NM navora ter popelje primero proti vrhu njenega segmenta. Pri tem modelu je poleg omenjenega dizelskega motorja na voljo še drugi dCi motor in sicer 1,9-litrski z čo 88kW/120KM.

Posodobljen Nissanov 2,2 dCi dizelski motor s 102kW/138KM, ki smo ga omenili pri primeri, bo od aprila dalje na voljo tudi pri modelu x-trail.

Pri čih terencih pa so Nissanovi dizelski motorji že dobro poznani - terrano 2,7 Tdi (92kW/125KM) in 3,0 Di (113kW/154KM), patrol 3,0 Di (116/158) ter pick up z 2,5 Di (98kW/133KM).

S široko paleto modernih dizelskih motorjev bo tako Nissan še bolj čn na trgu, kjer je ima že skoraj vsak drugi avtomobil, vgrajen dizelski motor.Galerija: