Predstavitve

Nova opel astra vstopa na slovenski trgTretja generacija nove astre :
? nova astra prepoznavno ča od konkurentov,
? pet bencinskih in trije dizelski ECOTEC motorji ter pet nivojev opreme,
? pestra ponudba dodatne opreme: sistem čih žarometov AFL prvi? v tem razredu,
? ve? potniškega prostora, či prtljažnik v razredu,
? 16. in 17. aprila dnevi odprtih vrat pri vseh Oplovih pooblaš?enih trgovcih.


Astra v svoj razred prvi? uvaja sistem prilagodljivega podvozja IDSPlus s stalnim krmiljenjem vzmetenja (Continuous Damping Control ? CDC), ki je bil doslej rezerviran za luksuzna vozila in ekskluzivne športne avtomobile. Med drugimi čimi posebnostmi so sistem čih žarometov AFL, ki je povezan z volanom in čo osvetljuje cestiš?e v ovinkih, ter se prav tako uvrš?a med premiere v tem razredu, na novo razviti sistemi za informacije in razvedrilo Infotainment ter pestra paleta motorjev ECOTEC (z čo od 80 do 200 KM), čo z novimi bencinskimi motorji TWINPORT in turbodizelskimi motorji s tehnologijo skupnega voda CDTI.


Dčo oblikovanje: že na prvi pogled čo od konkurence

Nova Astra se s svojim vznemirljivim in čim videzom razlikuje od konkurentov in ima prav posebno mesto v kompaktnem razredu. Z dolžino 4,25 metra, širino 1,75 metra in višino 1,46 metra ter medosno razdaljo 2,61 metra je Astra s petimi vrati med najprostornejšimi vozili v tem razredu. Obenem je za 35 mm višja, 44 mm širša in 139 mm daljša od svoje predhodnice.
Znatno je čn prostor v višini ramen na prednjih sedežih in prostor za glavo v zadnjem delu vozila. Nova Astra ima tudi prostoren prtljažnik.

?e je opremljena s kompletom za popravilo pnevmatik (na voljo bo od poletja 2004 naprej), se nova Astra s 380 litri prostornine (standard VDA) uvrš?a na prvo mesto v tem razredu. S preklopom naslonjal zadnjih sedežev je možno prtljažnik čti do 1300 litrov.

Najsodobnejša tehnologija: novi bencinski motorji TWINPORT in turbodizelski motorji s tehnologijo skupnega voda CDTI

Nova Astra s pogonom na prednji kolesi bo na voljo s petimi bencinskimi (1,4, 1,6, 1,8 in dva 2,0 turbo) ter tremi turbodizelskimi motorji (dva 1,7 CDTI in 1,9 CDTI) z delovno prostornino od 1,4 do 2,0 litra in čo od 59 to 147 kW (80 ? 200 KM). Mčejša 2,0 turbo ter 1,9 CDTI se bosta v ponudbo čla letos poleti. Najvišja hitrost nove Astre lahko preseže 230 km/h, za pospešek do 100 km/h pa potrebuje manj kot osem sekund. Vsi motorji so iz najsodobnejše palete štirivaljnih motorjev ECOTEC s štirimi ventili na valj in izpolnjujejo stroge zahteve emisijskega standarda Euro 4, ki bo stopil v veljavo šele leta 2006. Bencinski motorji TWINPORT in turbodizelski motorji s skupnim vodom so še posebej prijazni do okolja, saj so izjemno či pri porabi goriva. Tako na primer znaša ča skupna poraba goriva pri Astri z motorjem 1,4 TWINPORT s 66 kW (90 KM) samo 6,3 l/100 km, pri dizelskem motorju 1,7 CDTI z čo 59 kW (80 KM) pa je celo nižja, saj znaša le 4,9 l/100 km.
Oba 2,0 turbo bencinska motorja in 1,9 CDTI dizel so standardno opremljeni z novim 6-stopenjskim čim menjalnikom. V Oplovi ponudbi sta tudi 5-stopenjski či in avtomatski menjalnik ter prav za novo Astro dodatno razvita čca avtomatiziranega čega menjalnika ?Easytronic?. ?Easytronic? je zdaj serijsko opremljen s športnim programom in funkcijo HSA (Hill Start Assist), ki čje, da avto pri speljevanju na strmini ne bi drsel nazaj.


Pet nivojev opreme za čn spekter uporabnikov

V novi astri je na voljo 5 nivojev opreme: Essentia, Enjoy, Cosmo, Sport in Elegance. Osnovna Essentia čje varnostno čo blazino za voznika in sopotnika, prednji stranski varnostni blazini, tri naslonjala za glavo zadaj, zavorni sistem ABS, daljinsko centralno zaklepanje, po višini nastavljiv volanski obro?, radio CC20, trojni informacijski prikazovalnik, indikator servisnega intervala, čo nastavljivi in ogrevani zunanji ogledali, či pomik stekel.
Samo ob čtku prodaje so v ponudbi posebni, cenovno ugodni paketi na vseh nivojih opreme. Osnovna Essentia je na primer na voljo z Essentia Launch paketom, ki vsebuje klimatsko napravo, prednji meglenki, radio s CD predvajalnikom in upravljalnimi enotami na volanu ter trikraki športni volanski obro? v usnju.
Pri dodatni opremi kupci lahko izbirajo med usnjenim oblazinjenjem, sistemom čih žarometov AFL (Adaptive Forward Lighting), sistemom za pranje žarometov, sistemom za nadzor tlaka v pnevmatikah TPMS (Tire Pressure Monitoring System), elektronsko klimatsko napravo, ogrevalnim sistemom Quickheat ter novo generacijo razvedrilno-informacijskega sistema.

Cena osnovnega modela Astra Essentia 1,4 16V Twinport s petimi vrati je 3.336.335 SIT, pri ?emer je za č Essentia Launch paket potrebno odšteti le še dodatnih 217.000 SIT.

Že takoj od čtka prodaje pa bodo kupcem na voljo tudi posebni prodajni pogoji po sistemu staro za novo.

Galerija: