Novice

Mazda Motor Europe prevzela distribucijo v Skandinaviji


Evropska filijala japonskega proizvajalca vozil Mazda je z mesecem aprilom prevzela neposredno v svoje roke prodajo svojih avtomobilov še na Norveškem in Švedskem. Po sporazumu z dosedanjimi pogodbenimi uvozniki in distributerji na teh trgih in v skladu s strategijo, ki so jo čli čvati leta 2000, ima Mazda zdaj v teh državah lastna distribucijska podjetja, tako kot že v čni evropskih držav.

Za koordinacijo poslovanja v tem delu Evrope bo skrbelo krovno podjetje Mazda Scandinavia, ki ga bo vodil Jan Brentebraten, nekdanji, oziroma ustanovni direktor Mazda Motor Europe. Zčsno pa operativno vodi distribucijske posle na Švedskem in Norveškem danski ditributer Mazda Denmark.

Mazda naj bi letos v Evropi dala na trg prek svojih črinskih podjetij že 82 odstotkov od vseh prodanih vozil, medtem, ko jih je bilo leta 1999 tako distribuiranih le 33 odstotkov. V tem ?asu je Mazdina prodaja v Evropi v stalnem porastu, leta 2003 za 26 odstotkov, v letošnjih prvih štirih mesecih pa, v primerjavi z enakim lanskim obdobjem, še za 35 odstotkov.


MMS d.o.o.