Predstavitve

Nova opel astra karavan: dinami?na, elegantna, prostorna in okretna

Ruesselsheim. Le nekaj mesecev po predstavitvi petvratnega modela Astrina družina že pozdravlja novega ?lana. Nova Astra karavan se javnosti premierno predstavlja na madridskem avtosalonu, ki se odvija od 20. do 30. maja. Na slovenskih cestah ga bomo lahko videli letošnjo jesen.
Zahvaljujo? 2,70 m dolgi medosni razdalji, astra karavan nudi obilo prostora tako v potniškem kot tudi v prtljažnem prostoru. Številni detajli, kot sta na primer drsna zadnja klop in sistem shranjevanja predmetov ?FlexOrganizer? (opcija) pripomorejo k še či prilagodljivosti prtljažnika. V ponudbi bo 5 bencinskih in 4 dizelski CDTI motorji s tehnologijo skupnega voda ter vrsta najnovejših teholoških rešitev: interaktivno podvozje IDSPlus s prilagajanjem togosti blaženja, sistem osvetlitve AFL (Adaptive Forward Lightning) in poseben program za nadzor stabilnosti vozila v primeru vleke prikolice (Trailer Stability Program).

Medosna razdalja je približno za 9 centimetrov daljša od predhodnice in sedanje petvratne čce (dolžina/širina/višina/: 4.51/1.75/1.5 m). S preklopom zadnje sedežne klopi in naslonjal v razmerju 60:40 se prostornina tovornega dela č na okoli 1570 l, kar je za 70 l ve? kot pri prejšnjem modelu.

Z reguliranjem zadnje drsne klopi se prostor za noge lahko č še za približno 4 centimetre (z 897 na 936 mm). Na splošno ima novi karavan v primerjavi z njegovim predhodnikom za 26 mm ve? prostora za noge v zadnjem delu. Zadnja klop se lahko pomakne naprej tudi do 105 mm. S tem se nakladalni prostor podaljša do1135 mm
(1072 mm pri prejšnjem modelu). V primeru, da se čmo za člo prednjega sopotnikovega sedeža, ki ga je mo? preklopiti, pa bomo na karavana lahko naložili kar 2,75 m dolg tovor.

Patentiranemu sistemu za varno shranjevanja blaga (?FlexOrganizer?), ki se je dokazal v Vectri karavan, so dodali še vodoravne stranske če v aluminiju, na katerega je nanešena še dodatna zaš?itna plast z anodno oksidacijo.

Športni videz, čo podvozje, bogata ča oprema

Z naprednim oblikovalskim pristopom (tridimenzionalne zadnje č, jasna in izrazita grafika stranskih oken ipd...) novi karavan utrjuje pot, po kateri že ve? kot uspešno vozi njegova petvratna sestra.

Nova Astra karavan na ču aktivne in pasivne varnosti nudi vrsto najnovejših tehnoloških rešitev: podvozje IDSPlus, nadzor togosti blaženja (CDC), elektronski program stabilnosti (ESPPlus), zavorni sistem ABS ter sistem osvetlitve AFL, kjer se snop žarometov do 15 stopinj prilagodi ovinku. Nadalje bo mo? dodatno čti tudi poseben program, ki bo nadziral gibanje vozila v primeru vleke prikolice (TSP). Speljevanje v klanec pa bo olajšal takoimenovani Hill Start Assist (HSA).

Širok motorni spekter in izbor menjalnikov

Novi ?lan astrine družine bo na voljo s petimi bencinskimi in štirimi dizelskimi motorji s tehnologijo skupnega voda. Prostornina se giblje od 1,4 do 2,0 l, zmogljivost od 80 do 200 KM. 1,9 l CDTI motor s 150 KM je čejši dizel v tem razredu. Vsi pogonski agregati že izpolnjujejo evropske emisijske standarde Euro 4.

Ponudba menjalnikov čje šeststopenjski či menjalnik (serijski za vse 1,9 CDTI in 2.0 turbo motorje, za 1,7 CDTI s 100 KM kot opcija), petstopenjski či ter štiristopenjski samodejni menjalnik, medtem ko je polavtomatski Easytronic rezerviran čo za 1,6 l TWINPORT motor.Galerija: