Predstavitve

Citroen C4

Citroën je predstavil prve uradne fotografije novega ?lana družine C, ki bo uradno predstavljen na salonu v Parizu. Model C4 bo nadomestil xsaro, ki se kljub svojim letom uspešno kosa v svojem prodajnem razredu.

C4 bo na voljo v dveh karoserijskih čcah kombilimuzini (pet vrat) in kupe (tri vrata). C4 se bo ponašal z veliko tehnološkimi novostmi in najnižjim čikom čega upora 0.28 v svojem razredu.

Razvojni center je namenil veliko pozornosti pri čtovanju tehnologije, ki čje varnost. Vgrajen je omejevalnik hitrosti vožnje ter sistem, ki opozarja na prenizek tlaka v pnevmatikah. Zelo uporaben bo sistem, ki glede na podatke senzorjev ugotavlja zbranost voznika. Sistem opozarja voznika in tako čje morebitno č zaradi preutrujenosti ali slabe koncentracije voznika. C4 ima ča stekla izdelana z ve? sloji, kar čje sesutje v primeru poškodbe. Hkrati s tem je zmanjšan tudi hrup v potniški kabini.

Svojstven izgled in visok nivo pasivne varnosti dopolnjuje moderno zasnovana kabina z digitalnimi merilniki na sredini armaturne ploš?e. Osvetlitev merilnikov se prilagaja glede na svetlobo notranjosti vozila. Vgrajen je tudi poseben osveževalnik zraka.

Napovedani so bencinski motorji (90 do 180 KM) in dizelski oziroma HDI motorji (92 do 138 KM), ki bodo ustrezali normam Euro IV.

Galerija: