Oblikovanje

Nissanov oblikovalski studio s 5,5-metrskim zaslonom

V Nissanovem oblikovalskem centru Nissan Design Europe v Londonskem Paddingtonu, so postavili 5,5-metrski zaslon imenovan Power Wall, da bi pospešili čtne faze razvoja vozila ? od prvotne skice do čega dizajna.

Ta veliki zaslon č dizajnerjem in čvalcem, da sedijo skupaj v sobi, gledajo tridimenzionalno sliko konceptnega vozila v naravni velikosti ter čsno vnašajo željene spremembe, kot so na primer barva vozila. In prednost takšnega zaslona? Spremembe se izvajajo v zaupnem ambientu, brez dolgotrajnih in dragih modelov iz gline v naravni velikosti. Bruce Fenn, vodja digitalnega oblikovanje pri Nissan Design Europe, je to opisal kot ?čnje MTV generacije?.

Soba z zaslonom nudi umirjeno in pozitivno okolje, ki tako pripomore k zmanjšanju t.i. škodljivih elektro-magnetnih polj, ki so v takšnih sobah prepolnih čih čih naprav. K prijetnemu okolju prispevajo še lesena tla, temnosive stene, dušilci zvoka, kompleksen sistem razsvetljave in pohištvo živih barv.
Za napajanje tega kompleksnega sistema čnalniškega projeciranja skrbi cela kopica čo napredne opreme, ki se upravlja z daljinskim upravljalcem z osnovnimi nastavitvami, kot so menjava slike, spreminjanje osvetlitve in vrtenje slike okoli osi. Za zahtevnejše predstavitve na stenah studia visi pet plazmatskih zaslonov.

Ker gre za globalni koncept takšnih velikih zaslonov, so podobna okolja ustvarili tudi v ostalih Nissanovih oblikovalskih studijih - San Diego Studio v Kaliforniji, Atsuki na Japonskem in Farmington Hills v Michiganu. Cilj tega projekta je, da se oblikovalci in tisti, ki sprejamajo čtve, tako črat čjejo ter tako skozi boljšo komunikacijo pospešijo projekte.

Galerija: