Pnevmatike

Goodyear pnevmatike s podaljšano mobilnostjo za maserati quattroportePnevmatike s podaljšano mobilnostjo (run-flat) Goodyear, ki čjo nadaljevanje vožnje kljub zmanjšanemu tlaku, so bile izbrane kot ekskluzivne pnevmatike za enega najhitrejših in najbolj zaželenih avtomobilov na svetu, za Maseratija Quattroporte z čo motorja 400 KM.

Prestižna italijanska športna limuzina, ki doseže hitrost 275 km/h, bo opremljena s pnevmatikami Goodyear Eagle F1 GS-D3, ki jih po tehnologiji EMT (Extended Mobility Technology, tehnologija podaljšane mobilnosti) izdelujejo v Fuldi, tovarni koncerna Goodyear v Nčji. 19-če pnevmatike so razvili v Goodyearovem Tčem centru v Luksemburgu, na sprednjih kolesih bodo nameš?ene v dimenziji 245/40ZR, na zadnjih pa v dimenziji 285/35ZR.

?Maserati je z izborom te pnevmatike izkazal zaupanje v Goodyearovo tehnologijo podaljšane mobilnosti. Maserati Quattroporte je izredno zmogljivo vozilo, ki zahteva vrhunsko vodljivost, obenem pa tudi varnost in udobnost, ki ju prinašajo tovrstne pnevmatike,?
je povedal Jean-Jacques Wiroth, direktor za prvo vgradnjo v Goodyear Europe. ?Ta razvojni dosežek predstavlja dva čtka: Goodyear je prvi? dobavitelj Maseratija, prav tako je Maserati prvikrat opremil enega svojih modelov s tovrstnimi pnevmatikami.?

Goodyear je či dobavitelj pnevmatik s podaljšano mobilnostjo na svetu in pionir te inovativne varnostne tehnologije, ki vozniku č, da nadaljuje vožnjo kljub predrti pnevmatiki. V letu 2004 bo vodilnim avtomobilskim proizvajalcem, med njimi sta BMW (za serijo 5 in Mini) ter General Motors (za Corvette), dobavil 1,3 milijona pnevmatik s podaljšano mobilnostjo. Goodyearovi inženirji sodelujejo s številnimi avtomobilskimi proizvajalci na ve? kot 100 projektih, ki bodo v prihodnosti prinesli nove možnosti uporabe tovrstnih pnevmatik.