Pnevmatike

Novi BMW 1 na pnevmatikah s podaljšano mobilnostjo Goodyear


Najnovejše vozilo, opremljeno s pnevmatikami s podaljšano mobilnostjo Goodyear, je novi BMW serije 1, ki ga bodo v Evropi čli prodajati sredi septembra. Po čnju medijev je BMW serije 1 prvi manjši osebni avto, ki je serijsko opremljen s pnevmatikami s podaljšano mobilnostjo (run-flat pnevmatike) in pri katerem rezervna pnevmatika ni predvidena.

BMW 1 je standardno opremljen s 16-čimi pnevmatikami Goodyear Eagle NCT5 EMT in sistemom za nadzor tlaka, ki voznika opozori ob znižanju le-tega v pnevmatikah. Kljub vsem štirim predrtim pnevmatikam bo namre? voznik novega BMW-ja lahko vožnjo varno nadaljeval s hitrostjo 80 kilometrov na uro še 145 km.

"To je pomemben korak BMW-ja, saj od novega modela čkujejo, da bo uspešen. To je njihov prvi vstop na tržiš?e kompaktnih avtomobilov. Poleg pogodbe za prvo vgradnjo bo zaradi predvidenih velikih serij uspešen tudi naš posel z nadomestnimi pnevmatikami," pravi Jean-Jacques Wiroth, direktor za prvo vgradnjo v Goodyear Dunlop Europe.

Goodyear je glavni dobavitelj pnevmatik s podaljšano mobilnostjo BMW-ju, ki velja za vodilnega v avtomobilski tehnologiji. Goodyear mu že dobavlja pnevmatike s podaljšano mobilnostjo blagovnih znamk Goodyear in Dunlop za serijo 5, serijo 6, Z4 in nagrajenega minija.

www.sava-tires.si