Novice

Iz Slovenj Gradca sedežne prevleke v najbolj prestižne avtomobile

Skupini Prevent je uspelo pridobiti novega kupca, avtomobilski koncern Daimler Chrysler, pod katerega spadajo avtomobili blagovne znamke skupine Mercedes.
Gre za usnjene sedežne prevleke najbolj prestižnega modela blagovne znamke Mercedes, avtomobilov serije S. Zčtek serijske proizvodnje sedežnih prevlek bo v podjetju Prevent SG, d.o.o., v Slovenj Gradcu predvidoma v marcu 2005, z dnevno čno 150 garnitur. V tem trenutku v proizvodnji č čnje in optimizacija. Avto bo na trgu jeseni 2005, predstavitve avtomobila pa se bodo čle z novim letom.


Jože Kozmus, generalni direktor Prevent, d.d., je poudaril: ? V Skupini Prevent smo zelo ponosni, da nam je kljub izjemno hudi konkurenci uspelo pridobiti še enega novega kupca. Še posebej je pomembno to, da smo za novega kupca čli izdelovati sedežne prevleke za najbolj prestižni avtomobil, dejansko za njegov najvišji razred. To so po Porscheju in BMW-ju še ene prevleke najzahtevnejšega in najvišjega cenovnega ranga, ki smo jih v zadnjih dveh letih čli šivati v Preventu. To izkazuje našo kompetenco in znanje, ter nam hkrati daje možnost proizvodnje prevlek na lokacijah v Sloveniji, ki za enostavne modele zaradi predrage delovne sile ne uspejo ve? konkurirati poceni proizvajalcem.?