Prototipi

Ford Focus Vignale: najprej kupe, potem kabriolet

Ford je na salonu v Parizu presenetil s predstavitvijo koncepta coupe-cabriolet, z imenom Vignale. Tudi pri podjetju Ford so se čli za karoserijsko čco kupe ? kabriolet, ki se je med kupci dobro prijela. Ford focus Vignale se bo na prodajnem tržiš?u v letu 2006 pridružil popularnim modelom: mercedes SLK, peugeot 206CC in 307 CC, renault mégane in opel tigra TwinTop.

Oblikovalska študija združuje karakter dveh vozil, ki pa je po besedah vodilnih pri Fordu v prvi meri kupe in šele nato kabriolet. Poznavalci avtomobilske stroke že na prvi pogled lahko posumijo na oblikovalske poteze, pri katerih so imeli oblikovalsko besedo oblikovalci z italijanskim poreklom. Med drugim so ime koncepta ´´Vignale´´ prevzeli po italijanskem oblikovalcu Alfredu Vignale, ki je v 50 in 60 letih ustvarjal elegantne športne karoserije.

Štirisedežnik je postavljen na podvozje focusa druge generacije. Eleganco in žlahtnost zunanjosti, dopolnjujejo detajli iz poliranega aluminija in kroma. Notranjost kupeja oziroma kabrioleta, pa krasi svetlo usnje in dvobarvna kombinacija armaturne ploš?e ter stranskih vratnih oblog. Lepo oblikovano karoserijo bodo pri križarjenju premikala kar 20 ča deset kraka platiš?a.
                         

Galerija: