Novice

Ferrari je za novi F430 izbral pnevmatike s podaljšano mobilnostjo Goodyear Eagl

Kranj, 6. oktober 2004. Eden od vrhuncev letošnjega pariškega avtomobilskega salona je bila predstavitev novega Ferrarija F430, naslednika modela 360 Modena, ki bo na voljo čo s pnevmatikami s podaljšano mobilnostjo Goodyear Eagle F1 EMT. Tehnologija EMT (Extended Mobility Technology) č vožnjo z izpraznjeno pnevmatiko, pri ?emer sta ohranjeni tako visoka zmogljivost kakor tudi varnost.

Novi Ferrari F430 bo opremljen s pnevmatikami Goodyear Eagle F1 GS-D3 EMT 225/35ZR19 (spredaj) in Goodyear Eagle F1 GS-D3 EMT 285/35ZR19 (zadaj).

Goodyear Eagle F1, črat nagrajene visoko zmogljive pnevmatike, se idealno prilegajo najnovejšemu Ferrarijevemu dosežku. F430 s svojim 90 V8 motorjem, 4300 čimi centimetri ter 490 konjskimi či, z čga izhodiš?nega položaja do 100 km/h pospeši v štirih sekundah, njegova ča hitrost pa presega 315 km/h.

"Tako zmogljivo vozilo mora biti opremljeno z najboljšimi pnevmatikami na tržiš?u. Ponosni smo, da je Ferrari izbral pnevmatike Goodyear Eagle F1, izdelane po tehnologiji podaljšane mobilnosti (run-flat). Te pnevmatike čjo Ferrariju F430 čti svoje zmogljivosti, obenem pa tehnologija podaljšane mobilnosti zagotavlja vozniku najvišjo možno raven varnosti v primeru predrtja pnevmatike", je izjavil Jean Jacques Wiroth, direktor za marketing in prodajo pnevmatik za prvo vgradnjo za Evropo, Bližnji vzhod in Afriko.

Pnevmatike Goodyear s podaljšano mobilnostjo čjo varno nadaljevanje vožnje tudi s predrto pnevmatiko ali celo po popolnemu padcu tlaka v njej. Očne čice so iz inovativne gumene zmesi, ki nosi težo vozila tudi ?e je pnevmatika popolnoma izpraznjena, ter ohrani pnevmatiko na platiš?u.

Pnevmatike Eagle F1 s svojim čm dezenom tekalne plasti v obliki ?rke V in tehnologijo OneTRED še naprej postavljajo standard za pnevmatike v svojem razredu. V revijah so jih potrošniki ocenili z čim številom č, dobile so ve? nagrad za tehnologijo in zmagale so na številnih primerjalnih testih pnevmatik v Evropi. Nedavno je pnevmatika Eagle F1 dobila nagrado za nove proizvode Eč Choice Award pri ameriški reviji Popular Mechanics, dve vodilni ameriški potrošniški reviji pa sta v svojih najnovejših izdajah linijo Goodyear Eagle F1 imenovali za prvorazredno vrhunsko izbiro.