Anketa

Anketa št. 25: Kako ocenjujete reševanje okvar v garancijskem roku?Lastniki novih vozil so kupili vozilo v upanju, da se bodo vsaj nekaj ?asa vozili brez skrbi. A kaj kmalu nekateri na žalost ugotovijo, da temu ne bo tako, saj je ravno njihovo vozilo prepogosto na servisu. V današnjem ?asu kljub vsej tehnologiji ne moremo čkovati, da bodo vozila povsem brez napak. Pčkujemo pa lahko, da se bodo nastali zapleti in težave hitro reševali. A, veriga od proizvajalca, do prodajno servisne mreže, čsih le ni tako kratka. Zato nas je zanimalo kako ste zadovoljni z reševanjem napak na vozilu, predvsem v ?asu garancije. Rezultati ankete so pokazali, da je še vedno nekoliko ve? tistih, ki z reševanjem napak niso zadovoljni.


?e iš?emo vzrok za nezadovoljstvo kupcev, lahko nekaj povem še o kupcih. Na eni strani so kupci, ki se ne pritožujejo in ne opazijo napak, potem so tukaj &čkrvni´ kupci, ki najdejo vsako najmanjšo napako. Obstajajo pa tudi takšni kupci, ki imajo resne težave z vozilom in ne vedo na koga se obrniti, ker jih je prodajno servisna mreža pustila na cedilu. Vzrokov zato, je lahko ve?: serijska napaka na vozilu, nestrokovnost serviserjev, slab odnos proizvajalca do zastopnika, malomarnost zastopnika itd?

Anketa je pokazala sliko, ki je nekako čkovana. Veliko nezadovoljnih kupcev, vendar je prav tako veliko kupcev, ki so zadovoljni. Vsekakor pa so kupci zadovoljni, ?e so storitve prodajno-servisnih centrov kakovostne in hitre.

Rezultati ankete:
Kako ocenjujete reševanje okvar v garancijskem roku?
Rezultati:
Zelo dobro: [21.33%]
Dobro: [18.73%]
Slabo: [21.33%]
Zelo slabo: [38.62%]