Novice

Prva dirka in prva zmaga za NISSAN PICKUP 2005Colin McRae je zaslužen za prvi Nissanov uspeh s pick up 2005 čco. Škotski voznik je vodil či del dirke in čl skoraj šest minut pred svojim čim tekmecem, Carlosom Souso. Lepa nagrada za mesece trdega dela in bodrilen znak le osem tednom pred čtkom rallyja Dakar.

To jutro ni bilo nikakršnih težav za dvojico McRae-Thörner med finalno etapo okrog Portalegre. Nissan pickup je čno slavil svoj prvi uspeh z čco 2005, kar pa je pomenilo že drugo zmago za ekipo Nissan Rally Raid Team, ki je slavil že zmago v letu 2003 na maroškem rallyju.

To je bila tudi prva zmaga za Colina na cross-country rallyju : ?S zmago sem zelo zadovoljen. Za ekipo, ki je v zadnjih osmih mesecih vložila veliko truda in trdega dela, je prišla ravno v pravem trenutku. Je velika vzpodbuda za našo skupno prihodnost in nedvomno pomembna za vzdušje v ekipi, ki je že sedaj čo. Še vedno nas ?aka nekaj dela na vozilu, vendar gremo v pravi smeri. Sem zelo samozavesten. V naslednjih tednih bomo nadaljevali s testiranjem vozila v Franciji in sam se bom najve? posvetil vzdržljivosti vozila. Z osebnega vidika pa sem zalo zadovoljen s svojo prvo zmago v Cross Country rallyju. ?eprav je bila Baja relativno kratka dirka, pa zdale? ni bila lahka. Ob tej priložnosti bi se tudi rad zahvalil Tini, ki je bila - kot vedno - ča. Najpomembnejši test pa nas vsekakor ?aka januarja ??

Za Tino Thörner je vsaka zmaga pomembna zmaga. Z nasmehom nas je opomnila, da je bila to zanjo že druga zmaga za Nissan: ?Zmagala sem že v Maroku z Ginielom (De Villiersom) in danes sem prvi? zmagala s Colinom. Seveda sem ča, še bolj pa sem vesela za celotno ekipo, saj je bila ta dirka zelo pomombna za našo moralo. Sedaj smo bolj motivirani kot kdajkoli prej za najpomemnejšo dirko vseh dirk: Dakar.?

Veliko bolj sproš?en kot čraj je bil tudi Gilles Martineau, vodja ekipe, ki je užival v svoji prvi zmagi: ?Gre tako za veliko olajšanje, kot veliko zadovoljstvo. Po vloženem trdem delu in trudu je ekipa prejela zasluženo nagrado. Iz naših testiranj smo že slutili, da je pick up čn, vendar je bilo pomembno videti, kako se odzove v tekmovalnih razmerah. In ta prvi test je bil vsekako silno pozitiven. Rad bi se zahvalil vsem čm, ki so sodelovali pri izdelavi izjemnega vozila. Naslednja prizoriš?e bo Barcelona, kjer bomo štartali Dakar.?

Pod čim dežjem je ekipa Nissan Rally Raid Team stopila na najvišjo čo zmagoslavnega odra pred Carlosom Souso in naslednjim Nissan pick upom, ki ga je s svojo zasebno ekipo vozil Rui Sousa, da nazdravi uspehu, kot se spodobi, s šampanjcem..

V naslednjih tednih Nissanovo ekipo ?akajo še številna testiranja vozila, tiskovna konferenca pa bo v Parizu 16. novembra in tam bo predstavljena ekipa Nissan Rally Raid Team, ki bo tekmovala na Dakarju 2005.

Kča razvrstitev:
1. 303 Nissan Colin Mc Rae/Tina Thorner Nissan Pick Up T2 5 :43.08
2. 302 MMSP Carlos Sousa/Henri Magne Mitsubishi Strakar T2 + 5.40
3. 304 Prolama Tea Rui Sousa/Carlos Silva Nissan Pick Up T2 + 18.41
4. 301 Mitsubishi Miguel Barbosa/Miguel Ramalho Mitsubishi Pajero T2 + 19.36
5. 305 Moleto Sport Luis Costa/Arnaldo Marques Toyota Land Cruiser T2 + 32.41

Galerija: