Novice

Sava Tires opremila gorenjske reševalce z zimskimi pnevmatikami

V Savi Tires, podjetju koncerna Goodyear v Sloveniji, so se v okviru svojega programa družbene odgovornosti v letošnjem letu odlo?ili za donatorsko akcijo, v kateri so petim zdravstvenim domovom Osnovnega zdravstva Gorenjske podarili zimske pnevmatike za 13 reševalnih vozil.

Na novih zimskih pnevmatikah znamke Goodyear in Dunlop bodo odslej vozila po tri reševalna vozila Zdravstvenih domov Bled, Jesenice in Kranj, ter po dve reševalni vozili Zdravstvenih domov Škofja Loka in Trži?.

?Naše skupno poslanstvo je varnost, v tem primeru varnost v cestnem prometu. Pomemben dejavnik pri tem so tudi kakovostne pnevmatike. Sodelavci v reševalnih vozilih so na cestah vsak dan in no? in v trenutku, ko o življenju odlo?ajo sekunde, je klju?na tudi zanesljiva oprema. K njej sodijo tudi pnevmatike. Veseli me, da bomo danes z našimi pnevmatikami obuli 13 reševalnih vozil in ob tej priložnosti želim gorenjskim reševalcem veliko uspeha pri tem odgovornem delu in seveda varno vožnjo,?
je povedal Andreas Niegsch, predsednik poslovodstva in glavni direktor Save Tires.

Podarjene zimske pnevmatike bodo gorenjskim zdravstvenim domovom in reševalnim postajam prišle še kako prav, saj njihovih 23 vozil na leto skupno prevozi do 950.000 kilometrov oziroma od 16.000 do 18.000 oseb. Veliko število kilometrov je posledica dejstva, da so bolnice v Jesenicah in v Ljubljani precej oddaljene, pa tudi posebne geografske razmere na Gorenjskem so zahtevnejše kot drugod po Sloveniji. ?Veliko strmih in ozkih cest ter sneg na poteh so razlogi, da pri Osnovnem zdravstvu Gorenjska uporabljamo le vozila s pogonom na vsa štiri kolesa. Z novimi kakovostnimi pnevnatikami Save Tires bodo v bodo?e lažje in varneje prispela do 190.000 prebivalcev Gorenjske, ki jim Zavod zagotavlja primarno zdravstveno varstvo,? je povedal Jože Veternik.

Galerija: