Predstavitve

Renault Samsung Motors je predstavil novo prestižno limuzino SM7


Podjetje Renault Samsung motors, ki je od septembra 2000 v čnski lasti Renaulta, je pred nekaj dnevi predstavilo svoj tretji avtomobilski model. Avtomobil z oznako SM7 je elegantno oblikovana razkošna limuzina, s katero se namerava ta korejska znamka še trdneje zasidrati v visokem avtomobilskem segmentu.


Novi model SM7, ki so ga razvili v raziskovalno-razvojnem središ?u Renault Samsung Motors v dveh letih, ima vgrajeno najsodobnejšo tehnologijo, obenem pa se odlikuje z eleganco, udobno vožnjo ter varnostjo in ugodjem za vse potnike.

SM7 je prostorna limuzina (dolžina: 4.945 mm, širina: 1.790 mm, višina 1.475 mm) čega zunanjega videza. Obenem je SM7 prvi model, ki z obliko prednjega dela in trapezasto masko predstavlja novo podobo avtomobilov znamke Renault Samsung Motors. Z razkošno opremljeno in prostrano notranjostjo SM7 zagotavlja potovalne užitke visokega razreda.

V SM7 vgrajujejo dva bencinska V6 motorja Neo VQ23 in Neo VQ35 z najsodobnejšo tehnologijo Zveze Renault Nissan. Oba motorja imata velik navor in v kombinaciji s samodejnim petstopenjskim menjalnikom v vseh okoliš?inah zagotavljata čo in prožno vožnjo.

Model SM7 je opremljen z najsodobnejšo inovativno tehnologijo, kakršne doslej še ni bilo na korejskem trgu; vgrajena kamera za pogled nazaj, ča kartica namesto č in 3D navigacijski sistem. Varnostna oprema čje inteligenten sistem, ki samodejno uravnava delovanje stranskih varnostnih blazin in varnostnih zaves (Smart Airbag System), protiblokirni zavorni sistem z elektronskim razporejanjem zavorne č in čo pri zaviranju v sili, ter elektronski nadzor stabilnosti avtomobila.

Naložbe v razvoj in izdelavo modela SM7 so ocenjene na približno 220 milijonov evrov (300 milijard wonov), izdelujejo pa ga v tovarni Busan v Južni Koreji. SM7, ki je dopolnil ponudbo modelov SM3 in SM5, je na korejskem trgu naprodaj od 1. decembra 2004.


Galerija: