Novice

Renault modus - prodajni uspeh že na za?etku? 65.000 čl v zahodni Evropi od čtka prodaje septembra 2004.
? Renault je z modeloma Clio in Modus oktobra 2004 v zahodni Evropi prevzel vodstvo v segmentu malih avtomobilov (B).
? Modus si je novembra 2004 v Franciji priboril 5-odstoten delež celotnega trga osebnih vozil.


Renault Modus je od čtka prodaje v zahodni Evropi letošnjega septembra že v prvih treh mesecih dosegel lep prodajni uspeh: preko 65.000 čl. Ta dosežek je toliko pomembnejši tudi zaradi dejstva, da je Modus po septembrskem čtku prodaje v Franciji na preostale zahodno-evropske trge prihajal postopoma. V Sloveniji, na primer, je prodaja stekla v čtku oktobra letos.

Do konca oktobra 2004 je bilo v zahodni Evropi prodanih že 27.080 Modusov, zgolj v oktobru pa je Modus dosegel prodajno čno 11.283 in 3,7-odstotni delež v segmentu malih avtov. Renault je bil tako oktobra z dvema modeloma - Clio in Modus ? in 11,9-odstotnim deležem v zahodni Evropi vodilna avtomobilska znamka v segmentu.

Modus je danes naprodaj že v 15 evropskih državah, med katerimi so vsi či trgi. Od 1. decembra je Modus naprodaj tudi na Madžarskem. Poleg Francije so najve? Modusov doslej prodali v Nčji, na Nizozemskem in v Švici, kupci pa so posegali pretežno po dražjih čcah. Najbolj priljubljena slogovna oprema je bila doslej Dynamique, pri paketih opreme pa prevladujeta Comfort in Luxe. Med motorji so kupci črat izbrali turbo-dizel motor z neposrednim vbrizgom po skupnem vodu 1,5 dCi z 80 KM.


Modus ima 17-odstotni delež prodaje Renaulta v Franciji


Od čtka prodaje v septembru 2004 so v Franciji prodali 24.614 Modusov. Samo v novembru je imel Modus v Franciji 17-odstotni delež v prodaji vseh osebnih avtomobilov Renault in 4,96-odstoten delež celotnega trga. Renault je novembra s tremi malimi avtomobili ? Clio in Modus in Twingo ? osvojil 12,2-odstoten delež celotnega francoskega trga in s tem utrdil vodilni položaj znamke v tem segmentu. V primerjavi z novembrom 2003 je prodaja Renaulta v tem segmentu narasla za 25 odstotkov.

V Sloveniji je po prvih podatkih Modus do konca novembra dosegel 243 novih registracij. Od tega jih je bilo 102 v oktobru, s ?imer si je v tem mesecu priboril 4,82-odstotni delež segmenta in 7. mesto v njem. Tako je bil Modus v oktobru drugi najbolje prodajani mali Renault pri nas (za modelom Clio, ter pred Kangoojem, Thalio in Twingom). V oktobru je bil Modus tudi najbolje prodajan mali enoprostornik na slovenskem trgu.

Renault torej potrjuje razširitev svoje ponudbe v razredu malih avtomobilov, ki je pridobila z čma se modeloma Clio in Modus.


Bližnja prihodnost Modusa

Renault bo svojo ponudbo čc Modusa v čtku leta 2005 obogatil tudi z izjemno bogato opremljeno čco Initiale, do poletja pa bo Modus na voljo tudi z motorjem 1,5 dCi s 100 KM. Od februarja 2005 bo Modus na voljo tudi kot čca za poklicno uporabo.

Renault Modus bo na Slovaškem naprodaj z čtkom leta 2005.


www.renault.si