Predstavitve

Mazda MX-Crossport v Detroitu


Na vsakoletnem prvem avtomobilskem salonu, ki odpre vrata takoj po novoletnih praznikih v Detroitu, bo Mazda predstavila konceptni avtomobil MX-Crossport, ki najavlja Mazdin pohod v segment ?križancev?, v tem primeru športnega avtomobila z SUV.

Avtomobil je nastal v Mazdini dizajnerski centrali v Hirošimi in predstavlja križanje strogo športnega kupeja, kot je Mazda RX-8, z bolj čimi oblikami čamenskih avtomobilov..

Drzen dizajn MX-Crosssport je izvirna paša za č, a vsekakor že na dale? tudi čtna ?zoom-zoom? Mazda, po obliki in po vsebini.

Konceptni mešanec je po dolžini 4.63 m in širini 1.93 m nekje v zgornji polovici modernih SUV, ?športno-uporabnih-polterencev?, a z višino 1,63 m razmeroma nizek in zato športno agresivnega videza. S sprednje strani je ta še podprt z veliko nizko vgrajeno masko, ki se zgleduje po RX-8 in čejši Mazdi 6 MPS, poševna stranska linija z okni, ki se proti zadku ožajo, pa Crosssportu gledanem s strani dajejo izrazito športni videz.

Pogled z voznikovega sedeža na armaturno ploš?o oziroma instrumente prvi hip pokaže ?isto sliko Mazde RX-8, sicer pa je notranjost je zasnovana tako, da vizualno podkrepi atletsko zunanjost, čta tradicionalno Mazdino skrb za kakovostne materiale in izdelavo ter veselje z vožnjo. Sicer pa je zasnova v mnogih pogledih inovativna. Vsak sedež, seveda športnega videza, je pa pritrjen na eno samo ?nogo? in se pomika po eni čici. Sedeži so zato manj masivni v prid prostornosti. Strop je v veliki meri izdelan iz stekla, ki pa ga je mo? s pritiskom na gumb spremeniti od polprosojnega do prozornega in na ta čn prilagajati čno svetlobe v vozilu.

Med drugim je v avtomobilu sistem, ki s čo petih kamer in treh prikazovalnikov vozniku zagotavlja kopico informacij, od satelitske navigacije, informacij o motorju, do pogleda nazaj v pomo? pri parkiranju in vizualnega pokrivanja mrtvih kotov. Kamere pokažejo tudi pogled ?s prednjih koles?, pa širokotni pogled s strani
avtomobila itd. Na enem od prikazovalnikov tudi potnikom na zadnjih sedežih prikažejo pogled na cesto, kakršnega ima voznik izza volana.

?eprav Mazda še ni uradno potrdila serijskega modela, ki naj bi bil zasnovan na osnovi konceptnega MX-Crossport, je bil jasno izražen namen, da novo generacijo ?zoom-zoom? avtomobilov razširi na nove segmente in MX-Crossport je pomemben korak v tej smeri.

MMS d.o.o.

Galerija: