Pnevmatike

Phantom in Corvette s pnevmatikami Goodyear

Novi Rolls-Royce Phantom z Goodyearovo tehnologijo podaljšane mobilnosti

Eden najbolj razkošnih avtomobilov na svetu, elegantni Rolls-Royce Phantom, bo opremljen s pnevmatikami s podaljšano mobilnostjo Goodyear Eagle NCT 5 EMT (Extended Mobility Technology oz. Run Flat) v dimenzijah 255/50 R 21 (spredaj) in 285/45 R 21 (zadaj). Pnevmatike bodo izdelovali v Goodyearovi tovarni Fulda v Nčji.

Novi Rolls-Royce Phantom je dolg šest metrov in tehta skoraj 2 toni in pol. Motor 460 PS V12 mu č, da v 5,9 sekundah pospeši od 0 do 100 km/h.

Z vozilom na pnevmatikah s podaljšano mobilnostjo Goodyear lahko kljub padcu tlaka v pnevmatiki prevozimo razdaljo 80 km s hitrostjo do 80 km/h in nadaljujemo vožnjo. Menjava predrte pnevmatike z rezervno ob cesti, č, v dežju, je zgodovina.

Goodyearova inovativna tehnologija podaljšane mobilnosti č najvišjo možno raven varnosti na tržiš?u. Tovrstne pnevmatike so narejene iz posebnih gumenih zmesi in imajo čne čice. Tudi kadar tlak v pnevmatiki pade, se zaradi svoje posebne zasnove pnevmatika ne sname s platiš?a in tako ne vpliva bistveno na vodljivost in udobje pri vožnji. Zaradi tega morajo imeti avtomobili s pnevmatikami s podaljšano mobilnostjo vgrajeno napravo, ki opozori na padec tlaka v pnevmatikah.


Že šesta generacija corvette na pnevmatikah Goodyear, tokrat s podaljšano mobilnostjo


General Motors že ve? kot 20 let za vsak Corvette, ki pripelje iz tovarne v Bowling Greenu, Kentucky, ZDA, izbere pnevmatike Goodyear. Dve zaupanja vredni mednarodni blagovni znamki ? Corvette in Goodyear ? sta čjivo povezani. Popolnoma nova modela Corvette z letnico 2005, Coupe in Convertible, vozita na novih visokozmogljivih pnevmatikah Goodyear Eagle EMT. Te pnevmatike, izdelane po najnovejši tehnologiji podaljšane mobilnosti, čjo vozniku, da varno pripelje vozilo do vulkanizerskega servisa tudi s predrto pnevmatiko. Rezervna pnevmatika ni ve? potrebna.

Novi Corvette je nekoliko manjši od sedanjega modela C5, odlikoval pa ga bo nov šestlitrski V-8 motor s 404 konjskimi či; kar bo verjetno čejši Corvette doslej.

"Ponoven izbor za dobavitelja pnevmatik za ta legendarni avto, je dokaz, da je Goodyear zanesljiv dobavitelj pnevmatik za čo vsako vrsto vozila. Zagotoviti oprijem pnevmatik, ki prenašajo tolikšno mo? avtomobila na cestiš?e, ni lahka naloga, naši inženirji in oblikovalci pa so bili tudi tokrat kos izzivu", je povedal Paul H. A. M. Joosten, direktor marketinga za blagovno znamko Goodyear v Evropi, Bližnjem Vzhodu in Afriki.

Za Corvette 2005 bo Goodyear dobavljal pnevmatike Eagle F1 GS-2 EMT v dimenziji P245/40ZR18 za sprednja in v dimenziji P285/35ZR19 za zadnja kolesa. Tekmovalna čca novega Corvette z oznako Z51 bo opremljena s pnevmatikami Goodyear Eagle F1 Supercar EMT, ki so namenjene za še bolj čo vožnjo. Obe navedeni pnevmatiki odlikuje izpopolnjena struktura EMT pnevmatike z izboljšanimi čicami za še udobnejšo vožnjo, pri ?emer pa pnevmatika ohranja čo vodljivost.