Reportaže

BMW ROAD TOUR 2002: 1.dejanje, Maribor

BMW Road Tour 2002 je slovenski del njegove poti po Evropi čl v soboto ob 10.00 na parkiriš?u pri Pohorski č v Mariboru. Deževen dan ni čl, da se ne bi že ob desetih dopoldne zbrala nekaj deset glava množica potencialnih kupcev, kakor tudi drugih ljubiteljev te bavarske znamke. Nekateri so se popeljali s svojim izbrancem, drugim spet je bil eden premalo in so hoteli poskusiti prav vse, spet tretje pa je zanimala le čvina?
In videlo se je marsikaj. Zvezda je bil seveda, zdaj že bivši avtomobil agenta njene visokosti, Z8, ni? manj impresiven ni bil X5 4,6, pa dve sedmici (745 in 735), cel kup trojk in petk,?za povrh pa še X5 s 3 litrskim dizelskim motorjem. ?e bi pokazali še (č) enico, bi lahko skoraj zapisali: za vsakogar nekaj!

?no nekateri so se udobno usedli v bivalniku in spoznavali inovativno tehnologijo. Za prigrizek osvežitev in prijetno družbo je bilo poskrbljeno?
?tako so na čn prišli skoraj čisti ki že vozijo BMW, tisti ki ga šele kupujejo in tudi tisti, ki jim do njihovih sanj na kolesih manjka še lep kup denarja!

Za tiste, ki niste prišli pod Pohorje: V Sloveniji imate možnost BeeMWejevo floto videti še v Ljubljani in Novi Gorici!

Martin Volmajer


Ko BMW pripelje sanje v tvojo vas

Preteklo soboto se je zgodilo prav to. BMW je z lokalnim prodajalcem organiziral čnje z navdušenci te avtomobilske znamke in ponudil svoja vozila na pokušino. Stvar ima že skoraj tradicijo, a je za slovenske razmere vsako leto znova nekaj posebnega. Zakaj?

Stvar je povsem preprosta. ?e ste nejeverni Tomaž, potem je skrajni ?as, da si vzamete toliko ?asa, da greste pogledat to karavano, ko bo naslednji? v vam najbližji vasi ali pa pod hribom, kako želite. Zapeljali se boste lahko z avtomobili, katerih nova (pa tudi trenutna) cena presega vrednost vašega celotnega imetja, marsikomu od vas pa ne bi pomagalo niti, ?e bi k svojemu prišteli še imetje bližjih sorodnikov. In prav take avtomobile vam posodijo na poskusno vožnjo. ?emu se potem peljati na test, ?e takega avtomobila nikoli ne boste imeli? Odgovor, ki ga ponujam, je: prav zato. Tako bomo vsaj vedeli, ?esa ne bomo s svojim imenom v prometnem dovoljenju nikoli (vsaj v bližnji prihodnosti) vozili.

Kaj smo preizkusili? No pa gremo po vrsti. Najprej nova sedmica. 745iA. V8, 333 KS. Sča oprema (ne vsa!) in trenutno v prodajni paleti čejši motor. Cena: okrog 30 čov. Tčo to, kar sem zapisal zgoraj.

Vožnja izza volana izgleda zanimivo. ?lovek se hitro navadi na luksuz in povsem nobenega problema se mi ne bi bilo voziti s tem velikanom v službo. Zaradi njegovih mer bi se resda moral zjutraj vstati še nekoliko hitreje, da bi našel varni parkirni prostor zanj, a ne bi bilo problema. Sčn šest stopenjski samodejni menjalnik bi mi zelo prišel prav ob popoldanskem čnju iz službe v vsakodnevni č. Udobni sedeži in čn motor bi mi prišli prav na službenih poteh, pa tudi nadvse prostorno zadnjo klop bi konec tedna brez problema napolnil s prijatelji(cami). Le tem bi lahko tudi pokazal, da ima moj avto ve? menijev kot vsi njihovi mobilniki skupaj, pa še barvni niso, kot je ta v sedmici. ?e pa boste ta avto dejansko imeli in vozili, potem vam bodo vsi ti meniji sigurno delali sive lase, ko si boste želeli nastaviti razne stvari skladno z vašimi kapricami. Ičsno pa vam bodo uspešno krajšali ?as med prometnimi zastoji, ko boste lahko ugotavljali, kaj vse zmore vas avto. Vse to igranje z meniji pa je namenjeno le črjem, tako da bomo morali črji ali na sopotnikov sedež ali pa h konkurenci.

Poizkus številka dva: X5. Tri litre, šest valjev in diesel. Ja, v terenca paše tudi diesel. A to ni terenec, pa se mu kljub temu ta motor izjemno poda. Kljub ve? kot dvama tonama skupne mase premika ta avtomobil zelo urno. Testni avtomobil je bil opremljen s samodejnim menjalnikom, ki je z motorjem deloval zelo usklajeno. Sedenje za volanom je udobno, tudi vzmetenje je zelo komfortno. Preglednost je zaradi višine sedenja ča. Pčn sem, da ima avtomobil še kakšne neodkrite talente, o katerih bi lahko pisali v superlativih. Vsem čim lastnikom pa lahko čm, da si bodo morali pri izstopu izumiti nek meni nepoznan čn sestopa iz avta, ne da bi si pri tem zamazali hla? na golenici, ki jih boste pri izstopu naslonili na prag avtomobila. Problem verjetno ne bodo imeli le vozniki(ce) z zelo dolgimi nogami. Sanje, ki smo jih vozili, postanejo s tako opremo čost za celih 16 čov.

Sanje je za vas preizkušal Filip Kokalj

Galerija: