Predstavitve

Target Motorsport - Citroën C2 Super 1600 ? ?Made in Slovenija?


Citroën C2 Super 1600 ´´Made in Slovenija´´ je prvo vozilo Super 1600, ki je bilo sestavljeno v Sloveniji. Na ta dogodek smo v Targetu še posebej ponosni in nam vsekakor vliva neizmerno voljo in energijo za prihodnje izzive. Gre za pridobitev, s katero sledimo razvoju avtomobilskega športa. Atraktivnost C2 Super 1600 je Evropsko potrjena in veseli smo, da njegovo prisotnost lahko delimo z vso slovensko avtomobilsko javnostjo in z AŠ 2005, ki ravno v tem ?asu beleži enega čih napredkov organizacije avto športa v zadnjih letih. Z novim C2 Super 1600 bomo tako po svojih čh vsekakor popestrili Slovensko rally sceno ter pripomogli k prepoznavnosti avtomobilskega športa v Sloveniji in Evropi.

NEKAJ PODATKOV O VOZILU:
? Glavna akterja pri sestavi vozila sta bila Dejan Vidrih in Borut ?ik s čo vseh v Targetu in Citroën Slovenije. Vozilo je sestavljeno po specifikaciji s strani Citroën Sporta. V ta namen je Dejan Vidrih tudi obiskal Citroën Sport ter ostale partnerje, kot so Vieffecorse, SNBE in drugi.
? Motor je bil pripravljen v ?SNBE SNOBECK?, tehnopole du circuit ´´Magny cours´´.
? Podvozje je znamke Dynamic.
? Menjalnik je či 6 stopenjski, znamke Sadev.
? Vrednost vloženih sredstev v vozilo presega 150.000,00 ?.
? Zmogljivosti in mere vozila:
o Dolžina 3660 mm
o Širina 1795 mm
o Medosna razdalja 2326 mm
o Kolotek spredaj 1633 mm
o Kolotek zadaj 1568 mm
o Prostornina (cm3) : 1587
o Premer cilindra/gib (mm) : 78,5 x 82
o Nča mo? (KM - obr/min) : 225 / 8500
o Nči navor (Nm - obr/min) : 205 / 7000
o Najvišji dovoljeni obrati (obr/min) : 9000
o Mo? na liter (KM/l) : 141 KM/l
o cena vzdrževanja vozila je cca. 40 eur na prevožen km hitrostne preizkušnje

NAPOVEDI IN CILJI:
Glede napovedi in ciljev v letu 2005, smo razumljivo zelo previdni. Avtomobil je popolnoma nov, v Sloveniji pa je vedno ve? zelo izkušenih posadk z vrhunskimi avtomobili. Ravno zato je vsako napovedovanje rezultata tvegano in preuranjeno, na robu ugibanja. Dejstvo je, da se bomo za vsako dirko temeljito pripravili in se trudili iztržiti kar se da ugoden rezultat. Potrebovali bomo tudi veliko č, saj spomin še vedno uhaja na sezono 2004, v kateri smo kar petkrat predrli pnevmatiko in v arhiv slovenskega avto športa prispevali nekatere spektakularne č. Z vozilom Citroën C2 Super 1600 bomo sodelovali na vseh rallyjih razpisanih za državno prvenstvo Republike Slovenije ter na nekaterih gorsko hitrostnih preizkušnjah. V mesecu Februarju nas ?akajo prva prava testiranja z vozilom Citroën C2 Super 1600 v Italiji, kjer bodo prisotni tudi svetovalci iz Citroën Sporta.

POSADKA:
Posadka še ni izbrana, smo pa v čvanju dogovora. Pčn sem, da bomo zdaj, ko so prazniki za nami in smo čno razgovorov že čli kmalu potrdili izbor posadke, ki bo krotila dirkalnik Citroën C2 Super 1600. Takoj za tem bomo imena posredovali v javnost in tako prekinili ugibanja. Moram povdariti, da bodo pokrovitelji posadke prispevali delež sredstev za stroške vzdrževanja vozila ter stroške tekmovanja. Vendar sredstva niso edini pogoj za sodelovanje. Želimo predvsem perspektivnega voznika z izkušnjami in znanjem a vendar dovolj mladega, da bomo z njim lahko razvili daljše sodelovanje.

C2 Challenge - rally:
Sčli smo že, da v tem ?asu pripravljamo tudi C2 Challenge rally. Karoserija in vsi rezervni deli od motornih sklopov, menjalnika, podvozja , elektronike itd. so že v Sloveniji. V tem trenutku izvajamo črska dela. Z vozilom čtujemo sodelovanje na vseh rallyjih za Slovensko državno prvenstvo in tudi (gre za popolno novost) na 6 rallyjih veljavnih za Challange prvenstvo v Franciji. Razpisuje ga Citroën Sport z zanimivimi nagradami. S tem želimo preveriti našo tekmovalnost z drugimi čimi ekipam iz Francije in ostale Evrope, ki tekmujejo z enakim vozilom.

DOLGORO?NI CILJI:
Že v letu 2006 sledi priprava-izdelava vsaj še enega vozila C2 Challange rally. V letu 2006 bo Citroën Sport pripravil tudi homologacijo za vozilo C2 Challange rally z menjalnikom s čim delovanjem in izboljšavami motorja, ki bodo predvsem čle njegovo mo?.To vozilo bo glede na dokaj nizke stroške vzdrževanja zelo zanimivo predvsem za mlade perspektivne voznike.
Seveda želimo v bližnji prihodnosti sodelovati tudi na dirkah veljavnih za Evropsko prvenstvo in debitirati na kateri od dirk za Svetovno prvenstvo. Vesel bi bil, da bi na teh dirkah sodelovali skupaj s Slovensko, perspektivno posadko, saj nam dokazovanje dobro pripravljenega avtomobila pomeni vsaj toliko, kot dokaz, da smo tudi Slovenci pravi avtomobilisti. To je velik čn in organizacijski zalogaj vendar menim, da smo prvo stopnico že prestopili s tem ko smo sestavili vozilo Citroën C2 Super 1600. V prihodnosti želimo sodelovanje s Citroën Sportom še razširiti, zato čtujemo tudi čnje delavnice, ki smo jo v preteklem letu postavili v Cerknici.


TARGET MOTORSPORT

Galerija: